Pomaly pečené jahňacie stehno (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Varila som podla tohoto receptu http://leggos.com.au/Recipes/Slow-Cooked-Lamb-Shanks. Lamb shank su jahnacie lytka. Toto jedlo je oblubene v Australii hlavne v zimnych mesiacoch. Neviem aku mate moznost zohnat jahnacinu na Slovensku, ale mozno sa niekomu tento recept zide.
6-7 porcií |
20 minút príprava |
180 minút na 160 °C |
Postup
- Dcera mi priniesla nohu z mladeho jahnata. Rozhodla som sa, ze ju pripravim podla receptu ktory som uz u uvode uviedla.
- Zadnu nohu som pokrajala na mensie casti tak, aby to bolo priblizne na jednu porciu. Kde bolo treba, prepilila som tiez aj kost.
- V muke som premiesala cerstvo mlete korenie styroch farieb a cervenu papriku.
- Naporcovane maso som obalila v muke a oprazila som ho na rozohriatom oleji.
- Oprazene maso som dala do misky na pecenie.
- Na maso som potom dala pokrajane cibule, mrkvu a stonkovy zeler. Maso so zeleninou som posolila.
- Vodu, cervene vino, paradajkovy pretlak, roztlacene struciky cesnaku, posekanu salviu a listky citronoveho tymianu som spolu rozmiesala
- a touto zalievkou som poliala maso so zeleninou.
- Maso som prikryla a piekla som ho vo vyhriatej rure 160C 3 hodiny.
- Pecene jahnacie stehno sme mali so zemiakovou kasou a s kapustovym salatom.