Pomaly pečené jahňacie stehno (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Varila som podla tohoto receptu http://leggos.com.au/Recipes/Slow-Cooked-Lamb-Shanks. Lamb shank su jahnacie lytka. Toto jedlo je oblubene v Australii hlavne v zimnych mesiacoch. Neviem aku mate moznost zohnat jahnacinu na Slovensku, ale mozno sa niekomu tento recept zide.

6-7
porcií
20 minút
príprava
180 minút
na 160 °C

Postup

  1. Dcera mi priniesla nohu z mladeho jahnata. Rozhodla som sa, ze ju pripravim podla receptu ktory som uz u uvode uviedla.
  2. Zadnu nohu som pokrajala na mensie casti tak, aby to bolo priblizne na jednu porciu. Kde bolo treba, prepilila som tiez aj kost.
  3. V muke som premiesala cerstvo mlete korenie styroch farieb a cervenu papriku.
  4. Naporcovane maso som obalila v muke a oprazila som ho na rozohriatom oleji.
  5. Oprazene maso som dala do misky na pecenie.
  6. Na maso som potom dala pokrajane cibule, mrkvu a stonkovy zeler. Maso so zeleninou som posolila.
  7. Vodu, cervene vino, paradajkovy pretlak, roztlacene struciky cesnaku, posekanu salviu a listky citronoveho tymianu som spolu rozmiesala
  8. a touto zalievkou som poliala maso so zeleninou.
  9. Maso som prikryla a piekla som ho vo vyhriatej rure 160C 3 hodiny.
  10. Pecene jahnacie stehno sme mali so zemiakovou kasou a s kapustovym salatom.