Poľovnícky srnčí perkelt (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Nedeľný odbed zo srnčieho pliecka..s červeným vínom a borievkami...veľmi chutný..

4
porcie
15 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zo srnčieho mäsa som robila na štedrý deň rezne...tie časti, z ktorých sa nepodarilo urobiť rezne, som pokrájala na malé kocky...mäso bolo pred spracovaním naložené v náleve 24.hod.
  2. na hlbšiu panvicu som dala 1 lyžicu masti, pokrájala som do nej cibuľu aj 1 strúčik cesnaku..opiekla som všetko na masti do svetlohneda..
  3. vybrala som mäso z nálevu a dala som ho na cibuľkový základ...
  4. mäso som miešala a dusila, pokiaľ sa celkom všetka tekutina neodparila...zostala na panvici iba masť a mäso...
  5. pridala som 2 lyžice slivkového lekváru a potiaľ som mäso miešala,pokiaľ sa lekvár úplne vstrebal..
  6. teraz som mäso osolila, okorenila, pridala som borievky a červenú mletú papriku..
  7. všetko som pomiešala a podliala vínom...víno som pridávala v malých dávkach a dusila som pod pokrievkou na slabom plameni..
  8. keď bolo mäso skoro mäkké, pridala som k nemu 2 PL. leča...pomiešala a nechala prejsť varom..
  9. pokiaľ sa mäso dusilo, ošúpala som zemiaky a uvarila...scedila...hotové mäso som odložila zo sporáka...
  10. na taniere som uložila varené zemiaky, pridala som perkelt a ozdobila...mojim hosťom veľmi chutilo...prajem vám dobrú chuť..
  11. pre moju milú návštevu som pripravila malé pohostenie..