Poľníčkový šalát s granátovým jablkom, toto je vitamínová bomba

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 12. júla 2022
Poľníčkový šalát s granátovým jablkom, toto je vitamínová bomba
Foto: Jana Štrbková

Lístky mladej valeriánky poľnej (poľníček) obsahujú viac vitamínu C ako citrón a veľa omladzujúcich antioxidantov. Navyše majú vynikajúcu orieškovú chuť. Šalát je dochutený zdravými zrniečkami granátového jablka a olivovým olejom.

2
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

300 g (poľníček)
100 g
1 ks
Na zálievku:
2 PL
1 ks
1/2 ks
1 PL
 štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na panvici nasucho opražíme tekvicové semienka.

  2. 2

    Pripravíme zálievku. Do misy dáme olivový olej, vytlačíme šťavu z pomaranča a limetky, pridáme med a štipku soli.

  3. 3

    Do misy na šalát dáme umytú a osušenú valeriánku, zalejeme pripravenou zálievkou. Pridáme opražené tekvicové semienka a zrniečka granátového jablka.

Diskusia k receptu