Polievočka z rukoly (fotorecept)
Autor receptu: klaura
Rukola si na tanieri najviac rozumie so slaninkou, vlašskými orechmi, so syrom s modrou plesňou alebo s lososom. My sme z nej dnes mali polievku. Jej príprava vám nezaberie veľa času a je veľmi dobrá.
2 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Rukolu si dôkladne umyjeme.
- Na olivovom oleji speníme na drobno nakrájanú cibuľku.
- Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a lisovaný cesnak. Spolu porestujeme.
- Zalejeme zeleninovým vývarom, uvaríme zemiaky do mäkka. Podľa chuti dosolíme a okoreníme ml.č.korením.
- Pridáme rukolu a povaríme 2 minúty.
- Potom polievku dobre rozmixujeme ponorným mixérom a rozdelíme do tanierov. Posypeme syrom s modrou plesňou a opraženým chlebíkom (krutónkami) .
- No, a aby bol zelený štvrtok kompletný, mali sme k obedu aj špenát. ... :)))