Polievočka z rukoly (fotorecept)

Autor receptu: klaura

Rukola si na tanieri najviac rozumie so slaninkou, vlašskými orechmi, so syrom s modrou plesňou alebo s lososom. My sme z nej dnes mali polievku. Jej príprava vám nezaberie veľa času a je veľmi dobrá.

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Rukolu si dôkladne umyjeme.
  2. Na olivovom oleji speníme na drobno nakrájanú cibuľku.
  3. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a lisovaný cesnak. Spolu porestujeme.
  4. Zalejeme zeleninovým vývarom, uvaríme zemiaky do mäkka. Podľa chuti dosolíme a okoreníme ml.č.korením.
  5. Pridáme rukolu a povaríme 2 minúty.
  6. Potom polievku dobre rozmixujeme ponorným mixérom a rozdelíme do tanierov. Posypeme syrom s modrou plesňou a opraženým chlebíkom (krutónkami) .
  7. No, a aby bol zelený štvrtok kompletný, mali sme k obedu aj špenát. ... :)))