Foto: diabambulka
5
porcií
porcií
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
3 ks |
|
300 g |
|
3 ks |
|
3 ks |
|
2 PL |
|
200 ml |
|
1/2 PL |
|
2 PL |
|
|
|
bez glutamanu |
|
|
|
podľa počtu stravníkov uvarené na tvrdo |
|
Postup
-
1
Zelenú fazuľku, umyjeme a nakrájame nadrobno ( môžeme použiť mrazenú, čerstvú, alebo zaváranú fazuľku ). Dáme do hrnca spolu s nakrájanými zemiakmi, osolíme, pridáme bobkový list, celé čierne korenie, troška vegety a varíme 20 minút. Medzitým si v smotane rozhabarkujeme hladkú múku a uvaríme vajíčka na tvrdo. Keď sú zemiaky s fazuľkou uvarené pridáme zátrepku zo smotany, dochutíme cukrom, citrónovou šťavou ( alebo octom ), pridáme posekanú kôprovú vňať a necháme prejsť varom. Podávame s uvarenými vajíčkami. Dobrú chuť :-)))
dorisa, jasné že vymením poďme čenčovať ja milujem plnenú papriku :-)))) pekný deň...
zemiaky som dal varit s bobkovym listom pridal cervenu papriku sladku a trocha stiplavu + 5 ks korenia , samozrejme sol
pridal sterilizovanu fazulku nechal prevriet zalial mliekom s hl. mukou na pavici oprazil cibulku s klobaskou vlial do hrnca a pridal jednu cajovu lyzicku kopru
proste nebicko v papuli lol :o)