Foto: babkamt
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji orestujem nadrobno nakrájanú cibuľu, pridám aj mletý kmín. Orestovanú cibuľu stiahnem z plynu, pridám mletú sladkú červenú papriku. Premiešam, hrniec vrátim na plyn.
-
2
Vopred si očistím a pokrájam jednu väčšiu mrkvu, jeden petržlen, plátok zeleru, štvrť kalerábu a 2 zemiaky. Všetku zeleninu nakrájam. Z mrazničky som si vybrala vetvičku ligurčeka.
-
3
250 g šampiňónov som pokrájala na plátky.
-
4
Pridám pripravenú zeleninu.
-
5
Chvíľu ju restujem,potom ju poprášim hladkou múkou, ešte ju tiež opražím.
-
6
Zeleninu zalejem studenou vodou. Kto má zvyšok vývaru z kuracej polievky ako ja, tak ho môže pridať. Potom som pridala pripravené šampiňóny, soľ a korenie. Polievku som varila, kým nebola zelenina mäkká.
-
7
Uvarenú polievku som na tanieri posypala čerstvou petržlenovou vňaťou.
Kolko PL si dala na zasmazenie polievky? Ukladam do KK, aby som na nu nezabudla. :-)