Polievka zo pstruha dúhového

Autor receptu: patroveckypitrs

Pri kúpení tejto ryby v Lidli som hneď vedel čo s nej uvarím. Mám rád rybacie polievky a toto je jedná z nich.

20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Dám variť vodu, tak 2 litre s koreninami a soľou (koreniny dám do sitka, aby som ich potom mohol vybrať). Očistené, nakrájané zemiaky pridám do nej aj s kockou zeleninového bujónu a sušenými hubami. Keď sú zemiaky už mäkké dám do vody variť pstruha tak na 4 - 5 minút. Pred varením stiahnem z neho kožu. Tu dám variť tiež nech je silnejší vývar. Hrniec odstavím koreniny a kožu vyberiem preč. Pstruha dám na tanier a vidličkou ho rozmrvím na drobnejšie kúsky. Vývar zo zemiakmi budem potrebovať.
  2. Cibuľu cesnak a zeleninu som očistil a krájal na drobno. Slaninu, papriku, paradajky a zázvor pokrájal tiež na drobno. Do hrnca som dal za lyžicu oleja a na to slaninu. Slanina pri roztápaní tak nestrieľa. Nechám ju čo najviac vyškvariť, až potom pridám cibuľu, ktorú dobre podusím a napokon pridám cesnak so zázvorom. Par krát premiešam a pridám papriky a paradajky. Nechám podusiť do mäkka a teraz zalejem rybacím vývarom so zemiakmi a sušenými hubami.
  3. Nechám povariť asi 7 - 8 minút a dám petržlenovú vňať a odstavím zo sporáka. To dusenie ide rýchlo preto je treba urobiť prvý vývar. Mám hotovo a môžme obedovať, alebo večerať. Želám dobrú chuť.