Polievka z čerstvej kapusty (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Ked som bola mala, nemala som velmi rada tuto polievku. No rokmi sa chute zmenili a teraz ju dost casto varim.

6
porcií
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji spenime pokrajanu cibulu, pridame na rezance pokrajanu kapustu, posypeme rascou, osolime, zalejeme vodou a varime.
  2. Na panvici oprazime na kolieska pokrajany por.
  3. Ked je por trochu oprazeny pridame pokrajane sampiony a este chvilu prazime.
  4. Oprazene sampiony s porom vlozime do polievky, pridame paradajkovy pretlak a uvarime do makka. Polievku ochutime octom, cukrom, pripadne dosolime.. Polievku rozdelime na taniere, posypeme posekanou petrzlenovou vnatou a do kazdeho taniera dame lyzicku kyslej smotany.