Polievka tetky Cibuľkovej (fotorecept)
Autor receptu: jody
Zasa som experimentovala. :-)
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji (ešte lepšie na masti) opražíme cibuľku úplne do tmava, ale nenecháme zhorieť.
- Opraženú cibuľku aj s olejom pridáme do misky s hrubou krupicou.
- Poriadne premiešame a necháme odpočívať.
- Všetku zeleninu nakrájame na menšie kúsky, pridáme aj mladé stonky zo zeleru, tie na drobno. Všetky tri vňate nasekáme. V hrnci rozpálime olej a poriadne v ňom zeleninu poopekáme.
- Pridáme posekaný cesnak a opekáme ďalej.
- Nasleduje petržlenová vňať a kurkuma, necháme ju pustiť farbu.
- Zasypeme zvyšnými vňaťami a tiež trochu prehrejeme.
- Pridáme ešte stonky zo zeleru, nech sa pekne vyvaria, zopár guličiek nového korenia, posolíme a dáme jednu kocku bujónu. Varíme, kým zelenina nie je polomäkká.
- Do múky s cibuľkou pridáme vajíčko, trochu vňate, kurkumy, soli, vody, bikarbóny a vymiešame na hustejšie cestíčko.
- Do vrelej polievky zavaríme lyžičkou väčšie halušky. Varíme 10 - 15 min. (Táto fotka nie je z tých istých halušiek, odišli mi baterky vo foťáku, tak len ilustračné foto o hustote cesta a veľkosti halušiek. :-)))
- No a už len podávame. Dobrú chuť. :-)