Polievka tetky Cibuľkovej (fotorecept)

Autor receptu: jody

Zasa som experimentovala. :-)

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji (ešte lepšie na masti) opražíme cibuľku úplne do tmava, ale nenecháme zhorieť.
  2. Opraženú cibuľku aj s olejom pridáme do misky s hrubou krupicou.
  3. Poriadne premiešame a necháme odpočívať.
  4. Všetku zeleninu nakrájame na menšie kúsky, pridáme aj mladé stonky zo zeleru, tie na drobno. Všetky tri vňate nasekáme. V hrnci rozpálime olej a poriadne v ňom zeleninu poopekáme.
  5. Pridáme posekaný cesnak a opekáme ďalej.
  6. Nasleduje petržlenová vňať a kurkuma, necháme ju pustiť farbu.
  7. Zasypeme zvyšnými vňaťami a tiež trochu prehrejeme.
  8. Pridáme ešte stonky zo zeleru, nech sa pekne vyvaria, zopár guličiek nového korenia, posolíme a dáme jednu kocku bujónu. Varíme, kým zelenina nie je polomäkká.
  9. Do múky s cibuľkou pridáme vajíčko, trochu vňate, kurkumy, soli, vody, bikarbóny a vymiešame na hustejšie cestíčko.
  10. Do vrelej polievky zavaríme lyžičkou väčšie halušky. Varíme 10 - 15 min. (Táto fotka nie je z tých istých halušiek, odišli mi baterky vo foťáku, tak len ilustračné foto o hustote cesta a veľkosti halušiek. :-)))
  11. No a už len podávame. Dobrú chuť. :-)