Polievka Hokkaido (Fotorecept)

Autor receptu: katka9296

Výborná a zdravá polievočka, ktorá je u nás veľmi obľúbená.

6
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny si pripravíme, aby sme na nič nezabudli.
  2. Tekvicu zbavíme šupky a nakrájame ju na kocky, rovnako aj zemiaky. Mrkvu a jeden cesnak pokrájame na koliečka, cibuľu nadrobno.
  3. Cibuľku a nakrájaný cesnak osmažíme na oleji do sklovita.
  4. K cibuľke pridáme tekvicu, zemiaky a mrkvu. Všetko dobre premiešame.
  5. Zalejeme vodou, osolíme a prikryjeme. Necháme variť cca 20 minút.
  6. Keď máme zeleninu mäkkú, odstavíme polievku nabok a rozmixujeme ponorným mixérom, aby nám vznikol hladký krém. Potom polievku znova postavíme na sporák a pridáme smotanu. Necháme zavariť a podľa potreby dochutíme.
  7. Odrežeme 2 krajce chleba, ktoré pokrájame na kocky a opečieme na panvici na troche oleja. Dobrú chuť!! :)