Polievka Hokkaido (Fotorecept)
Autor receptu: katka9296
Výborná a zdravá polievočka, ktorá je u nás veľmi obľúbená.
Postup
- Všetky suroviny si pripravíme, aby sme na nič nezabudli.
- Tekvicu zbavíme šupky a nakrájame ju na kocky, rovnako aj zemiaky. Mrkvu a jeden cesnak pokrájame na koliečka, cibuľu nadrobno.
- Cibuľku a nakrájaný cesnak osmažíme na oleji do sklovita.
- K cibuľke pridáme tekvicu, zemiaky a mrkvu. Všetko dobre premiešame.
- Zalejeme vodou, osolíme a prikryjeme. Necháme variť cca 20 minút.
- Keď máme zeleninu mäkkú, odstavíme polievku nabok a rozmixujeme ponorným mixérom, aby nám vznikol hladký krém. Potom polievku znova postavíme na sporák a pridáme smotanu. Necháme zavariť a podľa potreby dochutíme.
- Odrežeme 2 krajce chleba, ktoré pokrájame na kocky a opečieme na panvici na troche oleja. Dobrú chuť!! :)