Polenta

sura - bez fotkysura, 2. marca 2013

Je to recept z časopisu Slovenka a zrejme pochádza z Talianska. Polenta sa dá jesť samostatne ako chutná večera alebo ako príloha k mäsovému Zobraziť celý popisJe to recept z časopisu Slovenka a zrejme pochádza z Talianska. Polenta sa dá jesť samostatne ako chutná večera alebo ako príloha k mäsovému gulášu ragu a podobne

6
porcií
5 minút
príprava
15 minút
na 100 °C

Suroviny

125 g
500 ml
250 ml
2 PL
2 PL
štipka




Postup

  1. 1

    Vodu s mliekom privedieme do varu pričom pomaly sypeme polentu. Za stáleho miešania varíme 10 min. Po dovarení vmiešame maslo a parmezán, dobre premiešame a nalejeme do zapekacích misiek. Pred podávaním dáme vrch zapiecť alebo zagrilovať.

Diskusia k receptu