Polenta cupcakes s krémom z medvedieho cesnaku a parmezánom

lubi - bez fotkylubi, 28. marca 2016
Polenta cupcakes s krémom z medvedieho cesnaku a parmezánom
Foto: lubi

Hmmmm... zdravé, zeleninové, polenta, paprika, parmezán a medvedí cesnak. No jednoducho "jedna báseň".....

10
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

160 g
70 g
1 ČL
1 ks
1 ks menší
100 g
50 ml
170 ml
1 strúčik
Krém:
50 g
50 g
2 ks uvarené natvrdo
3 PL najemno nasekaný
3 PL




Postup

  1. 1

    Pór a papriku nakrájame na drobno a na troche olivového oleja ich prudko opečieme. Necháme vychladnúť. Zmiešame múku, polentu, prášok do pečiva a soľ, pridáme olej a minerálku a premiešame. Pridáme paprikovú zmes, kukuricu, nasekaný cesnak, osolíme a poriadne premiešame. vzniknuté cesto naplníme do silykonóvych formičiek a upečieme.

  2. 2

    Krém: Heru vyšľaháme do peny pridáme nátierkové maslo a ešte prešľaháme. Uvaríme si vajíčka, necháme vychladnúť. Vyberieme z nich žltka a vydličkou ich popučíme. Pridáme do maslovej zmesy. Rovnako aj cesnak medvedí, nastrúhaný parmezan a soľ podľa chuti. Premiešame a hotovým krémom ozdobíme cupcakes.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia