Polenta cupcakes s krémom z medvedieho cesnaku a parmezánom
Autor receptu: lubi
Hmmmm... zdravé, zeleninové, polenta, paprika, parmezán a medvedí cesnak. No
jednoducho "jedna báseň".....
10 porcií |
30 minút príprava |
25 minút na 170 °C |
Postup
- Pór a papriku nakrájame na drobno a na troche olivového oleja ich prudko opečieme. Necháme vychladnúť. Zmiešame múku, polentu, prášok do pečiva a soľ, pridáme olej a minerálku a premiešame. Pridáme paprikovú zmes, kukuricu, nasekaný cesnak, osolíme a poriadne premiešame. vzniknuté cesto naplníme do silykonóvych formičiek a upečieme.
- Krém:
Heru vyšľaháme do peny pridáme nátierkové maslo a ešte prešľaháme. Uvaríme si vajíčka, necháme vychladnúť. Vyberieme z nich žltka a vydličkou ich popučíme. Pridáme do maslovej zmesy. Rovnako aj cesnak medvedí, nastrúhaný parmezan a soľ podľa chuti. Premiešame a hotovým krémom ozdobíme cupcakes.