Pohánkový šalát

Pohánkový zeleninový šalát s čalamádou

Autor receptu: kucharocka123

Šalát plný zeleniny a pohánky poteší chuťové poháriky všetkých, ktorí uprednostňujú zdravé jedlo. Zasýti, ale aj osvieži.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zeleninu očistíme. Cibuľu nakrájame na osminky, petržlen na kolieska, cuketu na drobné kocky, papriku na prúžky, paradajky na osminky. Nakrájanú zeleninu naložíme na plech vymastený olivovým olejom, osolíme a pečieme pri teplote 180 °C cca 30 minút.
  2. Kým sa pečie zelenina uvaríme si pohánku, ktorú najprv prepláchneme. Varíme v dvojnásobnom množstve osolenej vody cca 15 minút a nakoniec necháme pod pokrievkou dôjsť. Počas varenia pohánku občas premiešame.
  3. Keď sa upečie zelenina, pridáme k nej uvarenú pohánku, varenú fazuľu a čalamádu s trochou nálevu, posypeme bylinkami, petržlenovou vňaťou, dobre premiešame a necháme ešte cca 10 minút zapiecť. Dobrú chuť!