Pohánkový šalát
Pohánkový zeleninový šalát s čalamádou
Autor receptu: kucharocka123
Šalát plný zeleniny a pohánky poteší chuťové poháriky všetkých, ktorí uprednostňujú
zdravé jedlo. Zasýti, ale aj osvieži.
4 porcie |
10 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Zeleninu očistíme. Cibuľu nakrájame na osminky, petržlen na kolieska, cuketu na drobné kocky, papriku na prúžky, paradajky na osminky. Nakrájanú zeleninu naložíme na plech vymastený olivovým olejom, osolíme a pečieme pri teplote 180 °C cca 30 minút.
- Kým sa pečie zelenina uvaríme si pohánku, ktorú najprv prepláchneme. Varíme v dvojnásobnom množstve osolenej vody cca 15 minút a nakoniec necháme pod pokrievkou dôjsť. Počas varenia pohánku občas premiešame.
- Keď sa upečie zelenina, pridáme k nej uvarenú pohánku, varenú fazuľu a čalamádu s trochou nálevu, posypeme bylinkami, petržlenovou vňaťou, dobre premiešame a necháme ešte cca 10 minút zapiecť. Dobrú chuť!