Pohankový slaný koláč (fotorecept)

Autor receptu: marianne

Urodilo sa toľko strukovej fazule, že až. Porozdávala som a ešte jej je furt a stále dosť.. Zaváranú na sladko - kyslo nikto doma nechce. Tak z nej varím, čo to dá. Recept na cesto som čiastočne vygooglila, čiastočne si prispôsobila. Zaprášilo sa.

16
porcií
10-15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľu a cesnak na plátky. Pridáme pokrájanú zelenú fazuľku, orestujeme spolu. Pridáme pretlak, oregáno, soľ, korenie a podlejeme vodou. Uvaríme hustú omáčku. Necháme vychladnúť.
  2. Všetky suroviny na cesto vypracujeme, necháme na hodinku odležať. Rozdelíme na dve časti. S cestom sa trošku horšie pracuje, ale odporúčam ho rovno vyválkať na pečiacom papieri a potom šup aj s papierom na plech, Ide to easy-peasy:-)
  3. Naplníme. Pokrájame na kocky syr a poukladáme. Ja milujem olomoucké syrečky, ale výber je na každom individuálny.
  4. Upečieme na 180 stupňov 10 - 15 min.
  5. Hotovo.