Pohánkové palacinky
Pohánkové palacinky
Autor receptu: novalim
Palacinky asi netreba špeciálne predstavovať. Vychutnali ste si už niekedy pohánkové palacinky?* Jemne mletá pohánková múka Novalim, ktorá je prirodzene bezlepková, má všestranné využitie pri varení aj pečení. A veru sa z nej dajú upiecť veľmi chutné pohánkové palacinky, ktoré máte hotové raz-dva. Ak hľadáte inšpiráciu na ľahší obed po veľkonočných sviatkoch, skúste dnes malú zmenu.
10 porcií |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Vo väčšej mise elektrickým mixérom spolu vymiešame všetky suroviny do hladkej zmesi a necháme aspoň 10 minút odstáť. Palacinky vysmážame z každej strany na kokosovom alebo rastlinnom oleji. Podávame naplnené tvarohom alebo džemom, ozdobíme ovocím.
- A ak vás palacinky omrzia, vždy sa dá vymyslieť niečo iné.
Vedeli ste, že ak do palacinkového cesta pridáte trochu droždia a necháte ho podkysnúť, máte základ na domáce lievance? Po pridaní masla a droždia do hustejšieho palacinkového cesta vám vzniknú americké lievance.
- A keď sa náhodou nepodaria pekné palacinky, trhaním na panvici z nich môžete pripraviť chutný trhanec – opäť v dvoch podobách, na sladko i na slano.