Pohánkové palacinky

Pohánkové palacinky

Autor receptu: novalim

Palacinky asi netreba špeciálne predstavovať. Vychutnali ste si už niekedy pohánkové palacinky?* Jemne mletá pohánková múka Novalim, ktorá je prirodzene bezlepková, má všestranné využitie pri varení aj pečení. A veru sa z nej dajú upiecť veľmi chutné pohánkové palacinky, ktoré máte hotové raz-dva. Ak hľadáte inšpiráciu na ľahší obed po veľkonočných sviatkoch, skúste dnes malú zmenu.

10
porcií
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vo väčšej mise elektrickým mixérom spolu vymiešame všetky suroviny do hladkej zmesi a necháme aspoň 10 minút odstáť. Palacinky vysmážame z každej strany na kokosovom alebo rastlinnom oleji. Podávame naplnené tvarohom alebo džemom, ozdobíme ovocím.
  2. A ak vás palacinky omrzia, vždy sa dá vymyslieť niečo iné. Vedeli ste, že ak do palacinkového cesta pridáte trochu droždia a necháte ho podkysnúť, máte základ na domáce lievance? Po pridaní masla a droždia do hustejšieho palacinkového cesta vám vzniknú americké lievance.
  3. A keď sa náhodou nepodaria pekné palacinky, trhaním na panvici z nich môžete pripraviť chutný trhanec – opäť v dvoch podobách, na sladko i na slano.