Pohánkové fašírky

Autor receptu: denebola

Inšpirovala som sa ahľa tuto http://varecha.pravda.sk/recepty/pohankove-karbonatky-/47662-recept.html , keď som mäso nechcela ani vidieť :D A keďže na mäsových fašírkach mam najradšej ryžu, prispôsobila som si to mojím chúťkam.

4-5
porcie

Suroviny

Postup

  1. Pohánku aj ryžu som premyla, pohánku zaliala 1,5 násobkom objemu horúcej vody a nechala na 8min variť, kým sa voda neodparila a potom vypla a nechala dôjsť. Ryžu som tiež v druhom hrnci uvarila. Nechala som obe vychladnúť.
  2. Medzitým som si uvarila zemiaky, osolila a pridala nasekanú vňať a pažítku.
  3. Z leta som mala zavarené rajčiny bez šupky, pridala paprikovú pikantnú omáčku (nemusí byť), rozmixovala.
  4. V miske som si zmiešala vychladnutú pohánku, ryžu, vajcia, syr, popučený cesnak, nakrájanú cibuľu a koreniny. Vytvarované fašírky som opiekla z oboch strán do zlatista na oleji a pokladala na servítku, aby vsiakol nadbytočný olej. Dobrú chuť! :)