Pohánka

Pohánka so šampiňónmi a s baby špenátom (fotorecept)

Autor receptu: slavkabis

To, že pohánka bola obľúbená a vďaka zdraviu prospešným látkam využívaná v pokrmoch našich predkov je známe asi všetkým.* Dôležité je, aby pohánka bola súčasťou našich jedál aj v súčasnosti.

6
porcií
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pohánku umyjeme a uvaríme podľa návodu.
  2. Na masle speníme nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájané šampiňóny, soľ, mleté čierne korenie a dusíme domäkka.
  3. Odstavíme z ohňa a zamiešame baby špenát a pretlačený cesnak.
  4. Zmes zmiešame s pohánkou a pridáme syr (nemusíme).
  5. Pred podávaním posypeme syrom, bylinkami, klíčkami...