Pohánka s klobásou

Autor receptu: podravka

Komerčný recept<br /> Ak hľadáte inšpiráciu na nové ešte "neokukané" jedlo, tak tu ho máte. Pohánka v spojení s vašou obľúbenou klobásou doplnená o šampiňóny a biele víno je perfektnou kombináciou, ktorú si určite zamilujete!

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do 500 ml vriacej vody dáme 1 kocku zeleninového bujónu, premiešame, pridáme Lagris pohánku a varíme, dokým pohánka nepopije všetku vodu. Potom ju prikryjeme a položíme bokom.
  2. Do panvice na dobre zahriaty olej dáme na plátky nakrájanú cibuľu a pražíme, dokým cibuľa nebude sklovitá.
  3. Pridáme pretlačený cesnak, šampiňóny nakrájané na štvrtiny, obielenú klobásu nakrájanú na plátky a pražíme, dokým šampiňóny a klobása nedostanú peknú zlatistú farbu.
  4. Podlejeme bielym vínom a varíme, dokým sa víno neodparí.
  5. Pridáme scedenú pohánku, tymián a maslo, zľahka osolíme a okoreníme. Za stáleho miešania pražíme, dokým sa pohánka nezohreje.
  6. Zložíme z ohňa, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, prikryjeme a necháme v teple, dokým nebudeme podávať.