Pohánka s klobásou
Autor receptu: podravka
Komerčný recept<br />
Ak hľadáte inšpiráciu na nové ešte "neokukané" jedlo, tak tu ho máte. Pohánka v spojení s vašou obľúbenou
klobásou doplnená o šampiňóny a biele víno je perfektnou kombináciou, ktorú si určite zamilujete!
Postup
- Do 500 ml vriacej vody dáme 1 kocku zeleninového bujónu, premiešame, pridáme Lagris pohánku a varíme, dokým pohánka nepopije všetku vodu. Potom ju prikryjeme a položíme bokom.
- Do panvice na dobre zahriaty olej dáme na plátky nakrájanú cibuľu a pražíme, dokým cibuľa nebude sklovitá.
- Pridáme pretlačený cesnak, šampiňóny nakrájané na štvrtiny, obielenú klobásu nakrájanú na plátky a pražíme, dokým šampiňóny a klobása nedostanú peknú zlatistú farbu.
- Podlejeme bielym vínom a varíme, dokým sa víno neodparí.
- Pridáme scedenú pohánku, tymián a maslo, zľahka osolíme a okoreníme. Za stáleho miešania pražíme, dokým sa pohánka nezohreje.
- Zložíme z ohňa, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, prikryjeme a necháme v teple, dokým nebudeme podávať.