Pohánka

Pohánka s hubami a rukolou (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Pohánka je zdravá a na prípravu jedál veľmi vďačná surovina. Dá sa použiť na prípravu rozličných jedál. Pri jej príprave dodržujeme jednu podmienku: pohánka sa nesmie variť.

2
porcie
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pohánku nasypeme do misky a zalejeme vriacou vodou asi 1 cm nad ňu. Zakryjeme a zabalíme na 30 minút do perín (alebo paplóna).
  2. Nakrájanú cibuľu a cesnak za stáleho miešania na oleji orestujeme dobleda. Pridáme na plátky nakrájané huby, podlejeme 1 dl vody, osolíme a podusíme asi 20 minút.
  3. Po 30 minútach pohánku vyberieme, dochutíme šťavou, osolíme a okoreníme.
  4. Pridáme horúce huby a premiešame.
  5. Nakoniec vmiešame rukolu a ihneď podávame.