Pohánka
Pohánka s hubami a rukolou (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Pohánka je zdravá a na prípravu jedál veľmi vďačná surovina. Dá sa použiť na prípravu rozličných jedál. Pri jej príprave dodržujeme jednu podmienku: pohánka sa nesmie variť.
2 porcie |
40 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pohánku nasypeme do misky a zalejeme vriacou vodou asi 1 cm nad ňu. Zakryjeme a zabalíme na 30 minút do perín (alebo paplóna).
- Nakrájanú cibuľu a cesnak za stáleho miešania na oleji orestujeme dobleda.
Pridáme na plátky nakrájané huby, podlejeme 1 dl vody, osolíme a podusíme asi 20 minút.
- Po 30 minútach pohánku vyberieme, dochutíme šťavou, osolíme a okoreníme.
- Pridáme horúce huby a premiešame.
- Nakoniec vmiešame rukolu a ihneď podávame.