Hubová polievka

Podpolianska hríbová mrvenica (fotorecept)

Autor receptu: emdy

Hustá a sýta polievka z domácich surovín.

8
porcií
15 minút
príprava
90 minút
na 110 °C

Postup

  1. Pripravíme si vývar. V tomto prípade z kačky, cibule a dochutíme: soľ, paprika a korenie.
  2. Pripravíme si zvyšné suroviny a nakrájané hríby podusíme na panvici s olejom do mäkka.
  3. Keď sa mäso oddeľuje od kosti, pridáme do polievky nakrájanú koreňovú zeleninu a zemiaky. Mäso oberieme, nakrájame na drobné kúsky a vrátime do polievky aj s podusenými hubami. Z múky a vajec si pripravíme polosuché cesto, ktoré posolíme. Platí zásada na 1 vajce 100 g hladkej múky.
  4. Mrvenicu nastrúhame do vriacej osolenej vody. Keď mrvenica vypláva je hotová. Scedíme a premiešame s 1 PL oleja, aby sa nezlepila.