Hubová polievka
Podpolianska hríbová mrvenica (fotorecept)
Autor receptu: emdy
Hustá a sýta polievka z domácich surovín.
8 porcií |
15 minút príprava |
90 minút na 110 °C |
Postup
- Pripravíme si vývar. V tomto prípade z kačky, cibule a dochutíme: soľ, paprika a korenie.
- Pripravíme si zvyšné suroviny a nakrájané hríby podusíme na panvici s olejom do mäkka.
- Keď sa mäso oddeľuje od kosti, pridáme do polievky nakrájanú koreňovú zeleninu a zemiaky. Mäso oberieme, nakrájame na drobné kúsky a vrátime do polievky aj s podusenými hubami. Z múky a vajec si pripravíme polosuché cesto, ktoré posolíme. Platí zásada na 1 vajce 100 g hladkej múky.
- Mrvenicu nastrúhame do vriacej osolenej vody. Keď mrvenica vypláva je hotová. Scedíme a premiešame s 1 PL oleja, aby sa nezlepila.