Hubová polievka
	        Podpolianska hríbová mrvenica (fotorecept)
	        Autor receptu: emdy
	         
	        
	        Hustá a sýta polievka z domácich surovín.
| 		  
				  	  
				  	8 porcií  | 
				  	  
				  	15 minút príprava  | 
				  	  
				  	90 minút  na 110 °C  | 
Postup
- Pripravíme si vývar. V tomto prípade z kačky, cibule a dochutíme: soľ, paprika a korenie.
 - Pripravíme si zvyšné suroviny a nakrájané hríby podusíme na panvici s olejom do mäkka.
 - Keď sa mäso oddeľuje od kosti, pridáme do polievky nakrájanú koreňovú zeleninu a zemiaky. Mäso oberieme, nakrájame na drobné kúsky a vrátime do polievky aj s podusenými hubami. Z múky a vajec si pripravíme polosuché cesto, ktoré posolíme. Platí zásada na 1 vajce 100 g hladkej múky. 
 - Mrvenicu nastrúhame do vriacej osolenej vody. Keď mrvenica vypláva je hotová. Scedíme a premiešame s 1 PL oleja, aby sa nezlepila.