Podlesník fotorecept
Foto: luwinka
U nás podlesník, niekde zemiaková baba, haruľa a tak ďalej. Ja som piekla na malom štvorcovom plechu s rozmermi 20 krát 20 cm. Udávam Zobraziť celý popisU nás podlesník, niekde zemiaková baba, haruľa a tak ďalej. Ja som piekla na malom štvorcovom plechu s rozmermi 20 krát 20 cm. Udávam preto mieru surovín , koľko som dala. Samozrejme, že každý si môže urobiť aj vo väčšom plechu, preto si môže dávky zvýšiť. Inak je to voňavý podlesník, mäkučký a šťavnatý. Skúste aj vy.
porcií
na 180 °C
Postup
-
1
Najskôr si dáme do hrnčeka ryžu. Hrnček obsahoval 2 dcl , tak som dala len polovicu do neho ryže - to je 100 ml. Prepláchla som ju vodou a uvarila. Ale som ju nesolila.
-
2
Zemiaky som postrúhala na strúhadle.
-
3
Pridala som do nich uvarenú ryžu, vajce, 1 poliev. lyžicu múky , čierne mleté korenie, majorán, prelisovaný cesnak a celú rascu.
-
4
Slaninu som pokrájala na malé kúsky.
-
5
Osmažila som ju na oleji.
-
6
A pridala som ju tam aj s olejom, posolila a všetko dôkladne premiešala.
-
7
Plech som si vymastila olejom, aj boky všetko kolom dokola.
-
8
Dala som do neho cesto a rovnomerne uhladila.
-
9
Pieklo sa na 180 stupňov vopred vyhriatej trúbe 50 minút. Upečený podlesník som ešte po vrchu pomastila olejom.
-
10
Chvíľu som nechala vychládnuť a potom som ho pokrájala. Aj na druhý deň chutí, len ho treba zakryť alobalom, aby sa neuschol a je šťavnatý.
-
11
V reze.
-
12
A mali sme ho s čajom. Tak sme ho vždy jedávali doma, keď nám ho maminka urobila.
temer identická BABA u nás býva..na masti-slaninku nechce muž vnútri-opražím viac cibule..múku nedávam..dávam ryžu alebo krúpy..plech vymastím br.masťou-nie olej..cesnaku celú hlávočku...ostatné detto..
manželova starká robievala haruľu-piekla na kapustných listoch tenkú zemiakovú verziu bez ryže..
nech sa volá tak či tak-dobrota archívna je to..:-)