Podbitá fazuľa s kyslou kapustou a údeným kolenom

petravoska - fotkapetravoska, 15. marca 2011

Toto bola moja naobľúbenejšia polievka asi tak od 15 do 25 rokov a dodnes ostala jednou z najobľúbenejších. A nech vás nemýli, že niektoré Zobraziť celý popisToto bola moja naobľúbenejšia polievka asi tak od 15 do 25 rokov a dodnes ostala jednou z najobľúbenejších. A nech vás nemýli, že niektoré ingrediencie sa naoko spolu bijú. Výsledok je super. Upozornenie: Tento recept nemá nič spoločné s racionálnou výživou! ;)

15
porcií

Suroviny

1,5 kg, údené
0,5 kg
1 kg
1 l
4 l
3 PL




Postup

  1. 1

    Fazuľu aspoň dve hodiny pred varením namočíme do studenej vody.

  2. 2

    Koleno dáme uvariť , kým sa neoddeľuje od kosti. Potom ho vyberieme, necháme trochu vychladnúť, aby nebolo horúce a nakrájame ho na malé kúsky.

  3. 3

    Do vody, v ktorej sa varilo koleno dáme variť fazuľu a kyslú kapustu a okoreníme bobkovým listom a čiernym korením. Keď fazuľa zmäkne, vrátime do polievky mäso a dochutíme soľou, ak je to potrebné, keďže kapusta a údené koleno sú slané.

  4. 4

    V mlieku si rozmiešame múku. Postupne do mlieka pridávame trochu polievky, aby sa teploty vyrovnali a aby sa mlieko nezrazilo. Zátrepku vlejeme do polievky a privedieme ju za neustáleho miešania do varu. Po celý čas udržiavame mierny plameň. Päť minút povaríme a odstavíme. Ešte chvíľu miešame.

Diskusia k receptu

bazulienka
Ja takuto polievku varím na Veľkú noc.Keď uvarím šunku s klobásou,tak mi je ľúto vyliať vývar.Pridám tam kapustu a fazuľu,dochutím a výborná polievočka je za chvíľu na tanieri.
používateľ nemá avatar
mb
mb
tak tuto polievku vyskusam
duschko
Dakujem za pripomenutie. Pri tom mnozstve receptov pomaly zabudam na vynikajuce jedla starych materi. Myslel som, ze urobim studeninu s udenym kolienkom, ale si ma presvedcila na fantasticku polievku.
sjuz
pekná polievočka - samé dobré veci sú v nej:)
vini55
Ako hovorí moja mamina- dobré dobrým nepokazíš...
mery8658
AJ naša mamina takú varievala len k toľkým dobrotam tam pridávala namiesto mlieka šlahačkovu smotanu /keď zhrešiť tak poriadne/ aj teraz som zacítila tu vôňu ktorá sa šírila celým domom pri varení tejto fajnovej polievky. Obdivujem mladé gazdinky že sa vracajú k vareniu jedal starých mam.
haston
ja by som varil fazuľu zvlášť a kyslú kapustu tiež. bolo by to rýchlejšie. ale recept je sympatický!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia