Plnené kuracie stehno
Plnené kuracie stehno

Pod kožou plnené pečené kuracie stehno s ríbezľovým prelivom fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 15. augusta 2020

Sobotný obed dnes s pečeným kuracím stehnom, ktoré som plnila kolieskami údenej klobásy pod kožu. Podávala som s ríbezľovým prelivom, ktorý som pripravila na karamelizovanom lesnom mede, podliala ríbezľovým vínom a ochutila škoricou.

2
porcie
10 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

2 ks
1 PL
50 g prerastená
6 koliesok (domáca)
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
štipka
1 ks menšia
200 ml
Ríbezľový preliv:
hrsť
1 PL
100 ml
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie stehná som umyla, osušila kuchynským paprierom.

    Pod kožou plnené pečené kuracie stehno s ríbezľovým prelivom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravila som cibuľu, údenú slaninu a údenú klobásu.

    Pod kožou plnené pečené kuracie stehno s ríbezľovým prelivom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Klobásu som nakrájala na tenké plátky. Môžete si ju nakrájať aj pozdĺžne.

    Pod kožou plnené pečené kuracie stehno s ríbezľovým prelivom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pod kožu na stehnách som ukladala vedľa seba kolieska klobásy.

    Pod kožou plnené pečené kuracie stehno s ríbezľovým prelivom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Napokon som kožu s mäsom spojila špáradlami, aby sa počas pečenia neuvoľnila plnka.

    Pod kožou plnené pečené kuracie stehno s ríbezľovým prelivom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Údenú slaninu som nakrájala na pásy.

    Pod kožou plnené pečené kuracie stehno s ríbezľovým prelivom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Bravčovú masť som rozohriala. Keďže je slanina prerastená mäsom, použila som na jej opečenie masť.

    Pod kožou plnené pečené kuracie stehno s ríbezľovým prelivom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Opečené škvarky zo slaniny som vybrala na tanier a stehná som po jednom sprudka opiekla zo všetkých strán.

    Pod kožou plnené pečené kuracie stehno s ríbezľovým prelivom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Stehná som solila, korenila, posypala rascou a mletou paprikou, pridala som cibuľu a opiekla.

    Pod kožou plnené pečené kuracie stehno s ríbezľovým prelivom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Mäso som podliala vývarom, ktorý som práve dovarila a ochutila posekanou petržlenovou vňaťkou.

    Pod kožou plnené pečené kuracie stehno s ríbezľovým prelivom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Mäso som piekla 40 minút pod pokrievkou. Z mäsa som odstránila špáradlá.

    Pod kožou plnené pečené kuracie stehno s ríbezľovým prelivom (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Na panvici som rozohriala a karamelizovala lesný med.

    Pod kožou plnené pečené kuracie stehno s ríbezľovým prelivom (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Podliala som ríbezľovým vínom.

    Pod kožou plnené pečené kuracie stehno s ríbezľovým prelivom (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Biele ríbezle som obrala zo stoniek a umyla.

    Pod kožou plnené pečené kuracie stehno s ríbezľovým prelivom (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Pridala som ich do medovo-vínového prelivu a iba chvíľku nechala variť, kým sa preliv zahustil. Preliv som ochutila mletou škoricou.

    Pod kožou plnené pečené kuracie stehno s ríbezľovým prelivom (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Podávala som s varenými zemiakmi. Mäso som poliala ríbezľovým prelivom. Prajem vám dobrú chuť.

    Pod kožou plnené pečené kuracie stehno s ríbezľovým prelivom (fotorecept) - obrázok 16

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Zaujímavá kombinácia s ríbezľami. Kombináciu mäsa a ovocia mám rada, robila som panenku s ríbezľovou omáčkou z červených ríbezlí a bolo to chutné. Niekedy vyskúšam aj takéto plnené stehienko.
@siuuu (15.8.2020 16:36)
Ja rada kombinujem mäso s ovocím, veď mnohí majú radi k mäsu kompóty..toto je niečo podobné...takto je to veľmi jednoduché a zároveň svieže s prelivom..slaninu som použila viac menej preto, lebo som použila údenú klobásu na plnku..vlastne to boli len tenké kolieska klobásy, opäť išlo len o zvýraznenie chute kuracieho stehna..budem rada, ak vyskúšaš...ďakujem pekne za komentár.-)
@haji (15.8.2020 17:47)
Milá @haji , veľa rokov bol mojim najobľúbenejším jedlom
kuracina s ryžou a hruškovým kompótom..všetci máme iné chute a mnohí si najradšej k mäsu pridajú niečo kyslé...je na na každom čo má rád..vyskúšala som nové chute, bolo to s prelivom výborné...ďakujem pekne za komentár aj prianie a taktiež prajem požehnanú nedeľu a veľa dobrého zdravia...