Hovädzí guláš

Plzenský guláš

Autor receptu: redakcia

6
porcií
120 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Na rozpálenej masti opražíme nakrájanú cibuľu dozlata, pridáme na kocky nakrájané mäso a orestujeme. Pridáme papriku, pretlačený cesnak, paradajkový pretlak, soľ a koreniny, podlejeme vodou alebo vývarom. Asi hodinu necháme dusiť na miernom ohni s minimom šťavy.
  2. Potom poprášime jednou polievkovou lyžicou hladkej múky a podlejeme pivom, a keď je potrebné aj vodou, všetko dusíme domäkka.
  3. Na panvici opečieme rozštvrtený špekáčik a uvaríme vajcia natvrdo. Guláš po dokončení podávame so žemľovou knedľou a ozdobíme špekáčikom a uvareným rozpoleným vajíčkom. Môžeme pridať aj čerstvo nakrájanú cibuľu.