Hovädzí guláš
Plzenský guláš
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
120 minút príprava |
Postup- Na rozpálenej masti opražíme
nakrájanú cibuľu dozlata, pridáme na kocky nakrájané mäso
a orestujeme. Pridáme papriku, pretlačený cesnak, paradajkový pretlak, soľ
a koreniny, podlejeme vodou
alebo vývarom. Asi hodinu
necháme dusiť na miernom ohni
s minimom šťavy.
- Potom poprášime jednou polievkovou lyžicou hladkej múky a podlejeme pivom, a keď je potrebné aj vodou, všetko dusíme
domäkka.
- Na panvici opečieme rozštvrtený špekáčik a uvaríme
vajcia natvrdo. Guláš po dokončení podávame so žemľovou knedľou
a ozdobíme špekáčikom a uvareným rozpoleným vajíčkom.
Môžeme pridať aj čerstvo nakrájanú cibuľu.
|