Plnené hovädzie mäso
Plnený hovädzí mešec na šampiňónoch (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Nedeľný obed z hovädzieho mäsa. Plnku tvorí kyslá kapusta, údená domáca klobása, údená domáca slanina a šampiňóny.* Napokon som do omáčky pridala šampiňóny a smotanu.
4-5 porcie |
60 minút príprava |
55 minút tepelná úprava |
Postup
- Hovädzie mäso som umyla a osušila kuchynským papierom.
- Najprv som chcela robiť celkom iné, ale keď som videla aké krásne mäso som vybrala z mrazáka, napadlo ma naplniť ho a urobiť mešce. Tak som z mäsa nakrájala 3 pláty.
- Naklepala som každý plát.
- Ale na veľmi tenko, aby sa mešce uvarili, lebo hovädzina potrebuje trošku viac času na varenie.
- Pripravila som si údenú klobásu, ešte je celkom zamrznutá,
- Mäso som osolila, okorenila.
- Uložila som naň hrsť vyžmýkanej kyslej kapusty, lebo kapusta dobre drží tvar, na kapustu som dala 2 kolieska údenej klobásy, dva tenké úzke pásy slaniny.
- Všetko som obložila plátkami šampiňónov, teda jeden šampiňón na jeden plát mäsa.
- Tieto suroviny som použila spolu s kapustou.
- Mäso som nazberkala do tvaru mešca a zviazala kuchynským špagátom.
- Na panvici som nechala vytopiť na kocky nakrájanú slaninu. Pridala som mešce a nechala som mäso zatiahnuť
- Musia sa opiecť zo všetkých strán, ja som ich prevrátila aj hore nohami a opiekla som aj nazberkanú vrchnú časť mešca. Vyložila som ich na misu.
- Do výpeku som pridala na drobno nakrájanú cibuľu aj cesnak a opiekla.
- Pridala som domáci kečup a spolu orestovala.
- Opraženú cibuľu s cesnakom a slaninou som preliala do rajnice, vložila som mešce a poliala som z vrchu každý jeden griotkou.
- Podliala som ich vývarom, ktorý sa mi práve varil z hovädzích rebier na sporáku. Rajnicu som zakryla a pod pokrievkou dusila do mäkka 50 minút.
- Keď bolo mäso mäkké, vybrala som ho na misu. Do šťavy som pridala šampiňóny a nechala som prejsť varom.
- V smotane som rozmiešala múku a pridala ku šampiňónom a len trošku povarila. Ochutila som ju proveslanským korením.
- Mešce som vrátila do rajnice a len chvíľku nechala mierne povariť.
- Hotový obed som podávala s ryžou. Odstránila som špagát a namiesto neho som ozdobila mešec listom z póru.
Prajem vám dobrú chuť.