Plnené hovädzie mäso

Plnený hovädzí mešec na šampiňónoch (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Nedeľný obed z hovädzieho mäsa. Plnku tvorí kyslá kapusta, údená domáca klobása, údená domáca slanina a šampiňóny.* Napokon som do omáčky pridala šampiňóny a smotanu.

4-5
porcie
60 minút
príprava
55 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hovädzie mäso som umyla a osušila kuchynským papierom.
  2. Najprv som chcela robiť celkom iné, ale keď som videla aké krásne mäso som vybrala z mrazáka, napadlo ma naplniť ho a urobiť mešce. Tak som z mäsa nakrájala 3 pláty.
  3. Naklepala som každý plát.
  4. Ale na veľmi tenko, aby sa mešce uvarili, lebo hovädzina potrebuje trošku viac času na varenie.
  5. Pripravila som si údenú klobásu, ešte je celkom zamrznutá,
  6. Mäso som osolila, okorenila.
  7. Uložila som naň hrsť vyžmýkanej kyslej kapusty, lebo kapusta dobre drží tvar, na kapustu som dala 2 kolieska údenej klobásy, dva tenké úzke pásy slaniny.
  8. Všetko som obložila plátkami šampiňónov, teda jeden šampiňón na jeden plát mäsa.
  9. Tieto suroviny som použila spolu s kapustou.
  10. Mäso som nazberkala do tvaru mešca a zviazala kuchynským špagátom.
  11. Na panvici som nechala vytopiť na kocky nakrájanú slaninu. Pridala som mešce a nechala som mäso zatiahnuť
  12. Musia sa opiecť zo všetkých strán, ja som ich prevrátila aj hore nohami a opiekla som aj nazberkanú vrchnú časť mešca. Vyložila som ich na misu.
  13. Do výpeku som pridala na drobno nakrájanú cibuľu aj cesnak a opiekla.
  14. Pridala som domáci kečup a spolu orestovala.
  15. Opraženú cibuľu s cesnakom a slaninou som preliala do rajnice, vložila som mešce a poliala som z vrchu každý jeden griotkou.
  16. Podliala som ich vývarom, ktorý sa mi práve varil z hovädzích rebier na sporáku. Rajnicu som zakryla a pod pokrievkou dusila do mäkka 50 minút.
  17. Keď bolo mäso mäkké, vybrala som ho na misu. Do šťavy som pridala šampiňóny a nechala som prejsť varom.
  18. V smotane som rozmiešala múku a pridala ku šampiňónom a len trošku povarila. Ochutila som ju proveslanským korením.
  19. Mešce som vrátila do rajnice a len chvíľku nechala mierne povariť.
  20. Hotový obed som podávala s ryžou. Odstránila som špagát a namiesto neho som ozdobila mešec listom z póru. Prajem vám dobrú chuť.