Plnené vypražené lokše (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Tento recept je velmi stary. Mam ho zo slovenskeho casopisu Zivot, este zo socialistickej ery.

8ks
porcií
40 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Telacie maso som pokrajala na mensie kusky 1/1cm. Cibulu som posekala tiez na jemno. Na oleji som ju poprazila do sklovita. Pridala som maso,ktore som este trochu poprazila. Potom som ho osolila, okorenila, podliala vodou a nechala som maso dusit.
  2. Na spenatovu plnku som pouzila mrazeny spenat. Ten som len rozmrazila, pomiesala s bryndzou a roztlacenym strucikom cesnaku.
  3. Zemiaky som potlacila, posolila, pridala muku, krupicu a urobila som cesto. Z tejto davky mi vyslo 8 loksov. Na styri lokse som rozotrela spenatovu plnku.
  4. Na dalsie styri lokse som dala masovu plnku. Ked bolo maso udusene, stava odparena, pridala som k nemu na jemno nasekane udene maso. Schladila som to, pridala dve rozslahane vajicka, osolilla a okorenila. Rozlozila na lokse a po vrchu som posypala struhanym syrom.
  5. Lokse som zakrutila a na obidvoch stranach dobre uzvrela.
  6. Obalila som ich vo vajicku a v struhanke.
  7. Vyprazala som ich v mierne teplom oleji asi 10-15 min.
  8. Vyprazene som vybrala na papierovy obrusok. Vacsinou sa lokse pekne upecu. Niekedy sa stane, ze sa nejaky trochu praskne.
  9. Lokse sa mozu podavat so salatmi ako samostatne jedlo. Su tiez velmi chutne ako predjedlo. Ked cakate hosti mozete si ich pripravit dopredu a ulozit do ladnicky. Potom uz len vyprazit a je pohostenie, pokym nebude hotove hlavne jedlo.