Plnené teľacie stehno s hrnčekovou knedľou

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Mäso nakrájame na plátky, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme, naukladáme naň mesiačiky z dvoch paradajok a kúsky nakrájanej šunky. Zabalíme do roliek a dáme dusiť so zvyškom paradajok, troškou cibule a troškou vývaru asi hodinu.
  2. Na masle speníme nadrobno nakrájanú šalotku, zaprášime ju múkou, krátko opražíme, zalejeme studeným vývarom, mliekom, dobre rozšľaháme a necháme zovrieť. Po zovretí pridáme nastrúhaný chren a mierne varíme asi 30 minút. Počas varenia občas zamiešame, aby sa omáčka nepripálila. Do uvarenej omáčky pridáme smotanu, víno a ešte krátko povaríme. Nakoniec omáčku precedíme cez husté cedidlo, dochutíme mletým bielym korením, muškátovým orieškom a soľou.
  3. Hrnčeková knedľa: Rožky nakrájame na malé kocky a zalejeme mliekom. Bielky a žĺtky osobitne vyšľaháme a jemne vmiešame do rožkov spoločne s práškom do pečiva, soľou a korením. Cesto dáme do vymastených a vysypaných formičiek alebo hrnčekov a pečieme vo vodnom kúpeli 25 minút na 160 0C.