Sú to naše najobľúbenejšie a najchutnejšie pagáče. Pagáče vydržia aj do druhého dňa mäkké. Sú vhodné na oslavy a dobre chutí pivo po nich. Zobraziť celý popisSú to naše najobľúbenejšie a najchutnejšie pagáče. Pagáče vydržia aj do druhého dňa mäkké. Sú vhodné na oslavy a dobre chutí pivo po nich. Jogurt používam vždy Olmo, ale obyčajný biely. Teraz som použila Active Olmo, nejako sa mi nepodarilo zohnať pôvodný jogurt.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 750 g |
|
| 62,5 g obyčajné |
|
| 1 ks |
|
| 1 KL |
|
| Kvások: | |
| 500 ml teplé |
|
| 1 PL kopcovitá |
|
| 42 g |
|
| 2 KL |
|
| Plnka: | |
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 200 dkg strúhaný |
|
| 4-5 ks pretlačený |
|
| Na potretie: | |
| 2 ks |
|
| 2 PL |
|
Postup
-
1
Pripravíme si najskôr kvások. Múku preosejeme, pridáme soľ a premiešame. Pridáme roztopené maslo, jógurt (používam iba biely jógurt OLMA) a pripravený kvások. Vypracujeme cesto a necháme nakysnúť 1 hodinu v teple.
-
2
Ak je cesto nakysnuté, rozváľkame ho asi na výšku 0,5 cm. Vykrajujeme kolieska s pohárikom.
-
3
Pripravíme si plech s papierom na pečenie a poukladáme pagáče, ktoré natrieme rozšľahanými vajíčkami a posypeme sézamom. Dáme si predhriať rúru na 200 C. Pečieme na 190 C asi 15-20 minút.
-
4
Nakoniec pripravíme plnku - zmiešame postrúhaný syr s majolkou (môže byť aj light), kyslou smotanou a cesnakom.
-
5
Vychladnuté pagáče prekrojíme a plníme plnkou.









Diskusia k receptu