Plnené slané pagáče (cesnakové)

janka255 - fotkajanka255, 17. októbra 2011
Plnené slané pagáče (cesnakové)
Foto: janka255

Sú to naše najobľúbenejšie a najchutnejšie pagáče. Pagáče vydržia aj do druhého dňa mäkké. Sú vhodné na oslavy a dobre chutí pivo po nich. Jogurt používam vždy Olmo, ale obyčajný biely. Teraz som použila Active Olmo, nejako sa mi nepodarilo zohnať pôvodný jogurt.

15
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
750 g
62,5 g obyčajné
1 ks
1 KL
Kvások:
500 ml teplé
1 PL kopcovitá
42 g
2 KL
Plnka:
1 ks
1 ks
200 dkg strúhaný
4-5 ks pretlačený
Na potretie:
2 ks
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si najskôr kvások. Múku preosejeme, pridáme soľ a premiešame. Pridáme roztopené maslo, jógurt (používam iba biely jógurt OLMA) a pripravený kvások. Vypracujeme cesto a necháme nakysnúť 1 hodinu v teple.

    Plnené slané pagáče (cesnakové) - obrázok 1
  2. 2

    Ak je cesto nakysnuté, rozváľkame ho asi na výšku 0,5 cm. Vykrajujeme kolieska s pohárikom.

    Plnené slané pagáče (cesnakové) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si plech s papierom na pečenie a poukladáme pagáče, ktoré natrieme rozšľahanými vajíčkami a posypeme sézamom. Dáme si predhriať rúru na 200 C. Pečieme na 190 C asi 15-20 minút.

    Plnené slané pagáče (cesnakové) - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec pripravíme plnku - zmiešame postrúhaný syr s majolkou (môže byť aj light), kyslou smotanou a cesnakom.

    Plnené slané pagáče (cesnakové) - obrázok 4
  5. 5

    Vychladnuté pagáče prekrojíme a plníme plnkou.

    Plnené slané pagáče (cesnakové) - obrázok 5

Diskusia k receptu

grandma
Vyzerajú dobre - i keď riadna kalorická bomba. Tej plnky by som určite dala oveľa menej.
sonulienka
to sú podobné ako rovenštanské žaby len ja tam ešte dám salámu alebo klobásku a zeleninu fantázie sa medze nekladú je to výborné
dorisa
Presne tento recept, teda postup pri plnení mi vravela jedna pani....a už sú tu. Pekné.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
poznám tento recept, neviem či presne tohto zloženia, ale sú plnené touto plnkou, ale ja dávam oveľa menej, len tak potreté aby bola cítiť tá plnka.