Plnené slané pagáče (cesnakové)
Autor receptu: janka255
Sú to naše najobľúbenejšie a najchutnejšie pagáče. Pagáče vydržia aj do druhého dňa mäkké. Sú vhodné na oslavy a dobre chutí pivo po nich. Jogurt používam vždy Olmo, ale obyčajný biely. Teraz som použila Active Olmo, nejako sa mi nepodarilo zohnať pôvodný jogurt.
15 porcií |
60 minút príprava |
15 minút na 190 °C |
Postup
- Pripravíme si najskôr kvások. Múku preosejeme, pridáme soľ a premiešame. Pridáme roztopené maslo, jógurt (používam iba biely jógurt OLMA) a pripravený kvások. Vypracujeme cesto a necháme nakysnúť 1 hodinu v teple.
- Ak je cesto nakysnuté, rozváľkame ho asi na výšku 0,5 cm. Vykrajujeme kolieska s pohárikom.
- Pripravíme si plech s papierom na pečenie a poukladáme pagáče, ktoré natrieme rozšľahanými vajíčkami a posypeme sézamom. Dáme si predhriať rúru na 200 C. Pečieme na 190 C asi 15-20 minút.
- Nakoniec pripravíme plnku - zmiešame postrúhaný syr s majolkou (môže byť aj light), kyslou smotanou a cesnakom.
- Vychladnuté pagáče prekrojíme a plníme plnkou.