Plnené slané pagáče (cesnakové)

Autor receptu: janka255

Sú to naše najobľúbenejšie a najchutnejšie pagáče. Pagáče vydržia aj do druhého dňa mäkké. Sú vhodné na oslavy a dobre chutí pivo po nich. Jogurt používam vždy Olmo, ale obyčajný biely. Teraz som použila Active Olmo, nejako sa mi nepodarilo zohnať pôvodný jogurt.

15
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si najskôr kvások. Múku preosejeme, pridáme soľ a premiešame. Pridáme roztopené maslo, jógurt (používam iba biely jógurt OLMA) a pripravený kvások. Vypracujeme cesto a necháme nakysnúť 1 hodinu v teple.
  2. Ak je cesto nakysnuté, rozváľkame ho asi na výšku 0,5 cm. Vykrajujeme kolieska s pohárikom.
  3. Pripravíme si plech s papierom na pečenie a poukladáme pagáče, ktoré natrieme rozšľahanými vajíčkami a posypeme sézamom. Dáme si predhriať rúru na 200 C. Pečieme na 190 C asi 15-20 minút.
  4. Nakoniec pripravíme plnku - zmiešame postrúhaný syr s majolkou (môže byť aj light), kyslou smotanou a cesnakom.
  5. Vychladnuté pagáče prekrojíme a plníme plnkou.