Plnené salámové rožky (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Tieto rožky pečiem rada dajú sa plniť rôzne,ale u nás obľubené salámove.

20 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Do vlažného mlieka rozdrobime droždie pridáme štipku soli,lyžičku cukru dáme na teplé miesto nakysnuť .
  2. Múku vysypeme na pracovnú dosku pridáme soli,cukor ,kvások,olej a vlažnú vodu.Vypracujeme vlačné cesto.
  3. Potom si ho rozdelíme na 6 rovnaké bochniky,ktoré necháme nakysnuť 30-40 minút,zakryjeme utierkou.
  4. Každý bochnik rozvaľkame a rozrežeme na 8 dielikov.Salamu poukladame na ,každý dielik potrieme horčicou a dáme trocha syra.Zrolujeme od seba do stredu,aby sa urobil rožok ,ohneme ,poukladame na vymastený plech.Vrch potrieme olejom a rozšľahanym vajičkom..Dáme piecť do vyhriatej rúry na 190 stupňov 25 minút do zlatista.Upečene ešte horúce potrieme olejom budú mäkké dlhšie,keď vydržia.Ja som plnila aj lekvárom a nutelou.Plnka môže byť orechova,tvarohova,jablkova každý ako má rád.U nás idú salamové.
  5. Vhodné na raňajky,desiatu,olovrant ,ľahku večeru dobrú chuť.