Patizónové placky
Plnené patizónové placky (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
A opäť z patizónu je ďalšie chutné jednoduché jedlo.
4 porcie |
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Patizón som ošúpala a nastrúhala na hrubšej časti strúhadla. Pridala som soľ a mleté korenie.
- Domácu klobásu som nakrájala na širšie kúsky. Neskôr som ich prekrojila na polovicu, aby placky neboli tak veľmi vysoké.
- K postrúhanému patizónu som pridala som vajce...
- ...hladkú múku a všetko dobre premiešala.
- Masť som nechala rozohriať. Z pripraveného cesta som uložila do masti za dve lyžice.
- Do tých dvoch lyžíc cesta som mierne vtlačila klobásu a zakryla som ďalšími dvomi lyžicami cesta. Placky som piekla z oboch strán do chrumkava.
- Druhú časť som už robila s pozdĺžne prekojenou klobásou. Takto placky neboli až tak vysoké a lepšie sa prepiekli. Klobásu som zakryla druhou časťou cesta.
- Upečené placky som uložila do misy vystlanej kuchynským papierom, aby odsal prebytočný tuk. Veľmi dobrú chuť urobila klobása v týchto plackách.
- Placky, haruľa, ako chcete to volajte, v každom prípade je to veľmi jednoduché a lacné jedlo. Ja som podávala s paradajkovým šalátom, ale hodí sa k tomu aj zálievka trebárs aj z bieleho jogurtu s kôprom.
Prajem vám dobrú chuť.