Patizónové placky

Plnené patizónové placky (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

A opäť z patizónu je ďalšie chutné jednoduché jedlo.

4
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Patizón som ošúpala a nastrúhala na hrubšej časti strúhadla. Pridala som soľ a mleté korenie.
  2. Domácu klobásu som nakrájala na širšie kúsky. Neskôr som ich prekrojila na polovicu, aby placky neboli tak veľmi vysoké.
  3. K postrúhanému patizónu som pridala som vajce...
  4. ...hladkú múku a všetko dobre premiešala.
  5. Masť som nechala rozohriať. Z pripraveného cesta som uložila do masti za dve lyžice.
  6. Do tých dvoch lyžíc cesta som mierne vtlačila klobásu a zakryla som ďalšími dvomi lyžicami cesta. Placky som piekla z oboch strán do chrumkava.
  7. Druhú časť som už robila s pozdĺžne prekojenou klobásou. Takto placky neboli až tak vysoké a lepšie sa prepiekli. Klobásu som zakryla druhou časťou cesta.
  8. Upečené placky som uložila do misy vystlanej kuchynským papierom, aby odsal prebytočný tuk. Veľmi dobrú chuť urobila klobása v týchto plackách.
  9. Placky, haruľa, ako chcete to volajte, v každom prípade je to veľmi jednoduché a lacné jedlo. Ja som podávala s paradajkovým šalátom, ale hodí sa k tomu aj zálievka trebárs aj z bieleho jogurtu s kôprom. Prajem vám dobrú chuť.