Plnené orechy z tmavého orechového cesta fotorecept
Foto: olinecka
Obľúbené plnené orechy na Vianoce, vyhľadávané aj na svadbách, väčších oslavách, milujú ich veľkí aj malí... Trocha trpezlivosti, výsledok sa oplatí.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
150 g |
|
210 g (Hera alebo Palmarin) |
|
100 g mleté |
|
2 PL |
|
Krém: | |
4 ks |
|
200 g |
|
2 PL |
|
100 g (s väčším obsahom kakaa) |
|
250-300 g čerstvé zmäknuté |
|
Na obaľovanie: | |
|
Postup
-
1
Zo surovín vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme krátko stuhnúť v chladničke.
-
2
Z cesta po troche odoberáme a plníme kovové formičky, poukladáme na plech. Cestom plníme formičky pokiaľ sa nám cesto neminie (dva plechy po 60 kusov). Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 15 minút.
-
3
Po upečení necháme mierne vychladnúť, vyklopíme z formičiek. Dáme do uzatváracej dózy...(môžu sa upiecť aj v predstihu).
-
4
Krém: Vajíčka a cukor varechou spolu premiešame, misu postavíme na vodný kúpeľ.
-
5
Mixérom šľaháme nad vodným kúpeľom do hustej peny. Stiahneme z kúpeľa, pridáme kakao, čokoládu polámanú na menšie kúsky. Misu vrátime na vodný kúpeľ, krátko premiešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnúť.
-
6
Do čokoládového základu pridávame kúsky zmäknutého masla, mixérom zašľaháme.
-
7
Krémom naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou a plníme orechy, viď foto. Spájame naplnený a prázdny orech. Naplnené obaľujeme práškovým cukrom.
-
8
Naplnené uložíme do dózy a odložíme do chladu, aby zmäkli. Dobrú chuť.
Ako píšem urobiť radosť a upiecť sa dajú aj v priebehu roka, ďakujem krásne za príjemný komentár,ktorý potešil.@helena , Helenka ďakujem za pochvalu...