Drobné pečivo
Plnené orechy z tmavého orechového cesta (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Obľúbené plnené orechy na Vianoce, vyhľadávané aj na svadbách, väčších oslavách, milujú ich veľkí aj malí...* Trocha trpezlivosti, výsledok sa
oplatí.
60 ks porcií |
50-55 minút príprava |
15 minút na 190 °C |
Postup
- Zo surovín vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme krátko stuhnúť v chladničke.
- Z cesta po troche odoberáme a plníme kovové formičky, poukladáme na plech. Cestom plníme formičky pokiaľ sa nám cesto neminie (dva plechy po 60 kusov). Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 15 minút.
- Po upečení necháme mierne vychladnúť, vyklopíme z formičiek. Dáme do uzatváracej dózy...(môžu sa upiecť aj v predstihu).
- Krém: Vajíčka a cukor varechou spolu premiešame, misu postavíme na vodný kúpeľ.
- Mixérom šľaháme nad vodným kúpeľom do hustej peny. Stiahneme z kúpeľa, pridáme kakao, čokoládu polámanú na menšie kúsky. Misu vrátime na vodný kúpeľ, krátko premiešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnúť.
- Do čokoládového základu pridávame kúsky zmäknutého masla, mixérom zašľaháme.
- Krémom naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou a plníme orechy, viď foto. Spájame naplnený a prázdny orech. Naplnené obaľujeme práškovým cukrom.
- Naplnené uložíme do dózy a odložíme do chladu, aby zmäkli. Dobrú chuť.