Drobné pečivo

Plnené orechy z tmavého orechového cesta (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Obľúbené plnené orechy na Vianoce, vyhľadávané aj na svadbách, väčších oslavách, milujú ich veľkí aj malí...* Trocha trpezlivosti, výsledok sa oplatí.

60 ks
porcií
50-55 minút
príprava
15 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Zo surovín vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme krátko stuhnúť v chladničke.
  2. Z cesta po troche odoberáme a plníme kovové formičky, poukladáme na plech. Cestom plníme formičky pokiaľ sa nám cesto neminie (dva plechy po 60 kusov). Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 15 minút.
  3. Po upečení necháme mierne vychladnúť, vyklopíme z formičiek. Dáme do uzatváracej dózy...(môžu sa upiecť aj v predstihu).
  4. Krém: Vajíčka a cukor varechou spolu premiešame, misu postavíme na vodný kúpeľ.
  5. Mixérom šľaháme nad vodným kúpeľom do hustej peny. Stiahneme z kúpeľa, pridáme kakao, čokoládu polámanú na menšie kúsky. Misu vrátime na vodný kúpeľ, krátko premiešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnúť.
  6. Do čokoládového základu pridávame kúsky zmäknutého masla, mixérom zašľaháme.
  7. Krémom naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou a plníme orechy, viď foto. Spájame naplnený a prázdny orech. Naplnené obaľujeme práškovým cukrom.
  8. Naplnené uložíme do dózy a odložíme do chladu, aby zmäkli. Dobrú chuť.