Kuracie prsia
Kuracie prsia

Plnené kuracie prsia - Пълнени пилешки гърди fotorecept

alex37 - fotkaalex37, 3. novembra 2017
Plnené kuracie prsia - Пълнени пилешки гърди (fotorecept)
Foto: alex37

A zase jedna rýchlovka, pre zaneprázdnených a pre tých, čo potrebujú málo prácne niečo ukuchtiť. Tieto kuracie prsia zostávajú po upečení šťavnaté a mäkkučké, Zobraziť celý popisA zase jedna rýchlovka, pre zaneprázdnených a pre tých, čo potrebujú málo prácne niečo ukuchtiť. Tieto kuracie prsia zostávajú po upečení šťavnaté a mäkkučké, sú nenáročné na prípravu, vyžadujú minimálne množstvo surovín, ktoré má skoro každý v chladničke. A z odrezkov sa dá pripraviť ďalšie jedlo u nás to bolo pikantné kuracie soté.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
1 strúčik
7 - 8 lyžíc
50 g
1 ks

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia orežeme a necháme len veľký hrubý kus, do ktorého vyrežeme otvor. Okoreníme mletým čiernym korením. Nesolíme, všetky syry sú slané a snažím sa minimalizovať soľ pri varení zo zdravotných dôvodov. Pripravíme si zmes na plnenie, do bieleho jogurtu nastrúhame tvrdý syr.

    Plnené kuracie prsia - Пълнени пилешки гърди (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Otvor naplníme plnkou a rukami uzatvoríme. Uložíme na plech, zvyšok plnky uložíme navrch pŕs a syr s bielou plesňou položíme celkom navrch. Kto nemá rád tento syr, môže použiť aj iný druh.

    Plnené kuracie prsia - Пълнени пилешки гърди (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jemne pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme cca. 30 minút na 180 °C v teplovzdušnej rúre. Ako príloha tentokrát ryža, batáty a pečená činska kapusta podľa receptu od @mijaita, za čo jej pekne ďakujem. https://varecha.pravda.sk/recepty/pak-choi-s-korenim-pecene/63643-recept.html

    Plnené kuracie prsia - Пълнени пилешки гърди (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

denyany
Celkom podľa mojich chutí... iste by som si pochutnala.
dosa
Vyzera to bajecne, urobim.... kapustu spicatu, ci normalnu tiez peciem podla mijaita a dost casto...
alex37
@Dosa , budem rada ak vyskúšaš, ešte radšej ak bude aj chutiť :-)
havino
vidíš, takto s plesnivým som ešte ozaj neplnila nič a mám ho v chladničke stále, super inšpirácia, som myslela na úvodnej fotke, že fenikel, ten máme radi taký opečený na masle, skúsim aj čínsku podľa @mijaita
alex37
@Havino , ďakujem za pristavenie aj tá kapusta je naozaj výborná, môžem len odporučiť :-)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha