Plnené cukety

Autor receptu: pusta

Tento recept prezentovala pred niekoľkými rokmi na TV paprika židovská kuchárka Judith Stahl. Podľa pravidiel Kašrutu ho nemožno síce nazvať kosher receptom, pretože podľa nich sa nesmie kombinovať mäsité jedlo s mliečnymi produktmi, ale svedčí pri veľkej popularite tohoto receptu práve medzi židmi o tom, že židovská kuchyňa sa modernizuje a preberá aj mediteránske vplyvy, napriek tomu recept zostáva židovský. Toto vynikajúce jedlo Vám posúvam v pôvodnej podobe.

4
porcie
30 minút
príprava
40 - 50 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cukety rozkrojíme na polovicu a vydlabeme dužinu. Vydlabané cukety vložíme do zapekacej misy vymazanej maslom. Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľu, paradajkový pretlak, dužinu z cukety a ryžu.
  2. Pridáme soľ, čerstvo mleté čierne korenie, sladkú mletú papriku, zalejeme vodou a dusíme do mäkka. Vychladnutú zmes pridáme k mäsu aj s vajcom. Dochutíme soľou a koreninami, pridáme bylinky a cesnak. Dobre prepracujeme a zmesou naplníme cukety. Vrch prelejeme kyslou smotanou. Pečieme v trúbe vyhriatej na 200 stupňov C 40 -50 minút. Posypeme na hrubo strúhaným syrom a zapečieme. Podávame ako hlavný chod so zemiakmi alebo dusenou ryžou.
  3. V polovičnej dávke bez prílohy môžeme podávať ako predjedlo.