Bravčové karé

Plnené bravčové karé s karamelizovanými jablkami a zemiakmi (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Tento recept je vhodný aj na oslavu.

20 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso umyjeme a osušíme nakrájame na plátky, ktoré zľahka naklepeme osolíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme olej mäso z oboch strán krátko orestujeme po 2 minúty z každej strany. Dáme na plech.
  2. Pripravíme si plnku z jabĺk. Maslo na panvici rozpustíme a pridáme trstinový cukor, necháme skaramelizovať. Jablká očistíme a vykrojíme jaderník nakrájame na menšie štvrťky, pridáme do karamelu a podlejeme vínom. Dusíme do polomäkka.
  3. Na mäso ukladáme jablká, šunku a zakryjeme syrom. Podlejeme výpekom a vývarom, dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov 35 minút.
  4. Hotové podávame so zemiakmi... Dobrú chuť!!!!!