Bravčové karé
Plnené bravčové karé s karamelizovanými jablkami a zemiakmi (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Tento recept je vhodný aj na oslavu.
20 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Mäso umyjeme a osušíme nakrájame na plátky, ktoré zľahka naklepeme osolíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme olej mäso z oboch strán krátko orestujeme po 2 minúty z každej strany. Dáme na plech.
- Pripravíme si plnku z jabĺk. Maslo na panvici rozpustíme a pridáme trstinový cukor, necháme skaramelizovať. Jablká očistíme a vykrojíme jaderník nakrájame na menšie štvrťky, pridáme do karamelu a podlejeme vínom. Dusíme do polomäkka.
- Na mäso ukladáme jablká, šunku a zakryjeme syrom. Podlejeme výpekom a vývarom, dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov 35 minút.
- Hotové podávame so zemiakmi... Dobrú chuť!!!!!