Plnená roštenka v trojobale

Autor receptu: pusta

Rezne z roštenky som marinovala, naplnila cibuľou a chilli papričkami, obalila v trojobale a vypražila, skúste raz spraviť rezne týmto spôsobom,sú jednoduché a veľmi chutné.

4
porcie
20 minút
príprava
7 - 8 min z každej s minút
na 90 °C

Suroviny

Postup

  1. Vysokú roštenku som umyla, pokrájala na 4 rezne, tie som naklepala, po obvode narezala na niekoľkých miestach, osolila a okorenila z oboch strán, pokvapkala citrónovou šťavou, časť cibule som nastrúhala na jemno, postrúhanou cibuľou som potrela roštenky a nechala som ich marinovať aspoň 4 hodiny v chladničke, najlepšie na noc, aby mäsko skrehlo a spojili sa chute.
  2. Zvyšnú cibuľu som pokrájala na tenučké polmesiačiky, chilli papričky som rozkrojila po dĺžke a odstránila som semienka, pokrájala na jemno a zmiešala s cibuľou, touto zmesou som naplnila polovicu každej roštenky, cez náplň som prehla druhú polovicu roštenky, naplnené rezne som spojila ihlicami, aby nevypadla náplň.
  3. Pripravené rezne som obalila v múke, vo vajciach rozšľahaných s mliekom a soľou, v strúhanke, vypražila som obalené rezne z oboch strán v hrnci prikrytom pokrievkou vo vyššej vrstve rozohriateho oleja, kým sa nesfarbili pekne do zlato - hneda a obal sa krásne nafúkol., hotové rezne som nechala odsať z prebytočného tuku na papierovej kuchynskej utierke, podávala som so zemiakmi pečenými na masle, posypanými petržlenovou vňaťou, vhodný je ľubovoľný šalát.