Plnená paprika, kysnutá knedľa, pečené lekvárové buchty
Plnená paprika, kysnutá knedľa, pečené lekvárové buchty

Plnená paprika s kysnutou knedľou a pečené slivkové buchty

emdy - bez fotkyemdy, 18. marca 2017
Plnená paprika s kysnutou knedľou a pečené slivkové buchty
Foto: emdy

All in one... všetko naraz v konvektomate... a je to zábava.

7
porcií
25 minút
príprava
72 minút
na 170 °C

Suroviny

500 g
500 g
7 ks
4 ks
500 ml
200 g
1 kg
6 pl
1 ks
200 g
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si zmes z mletého mäsa, vajec, suchej ryže a korenín naplníme papriky a urobíme guľky. Poukladáme na vymastený plech. Dáme do konvektomatu na 15 minút, kým si pripravíme cesto v režime 100% para a 94 °C

    Plnená paprika s kysnutou knedľou a pečené slivkové buchty - obrázok 1
  2. 2

    Cesto rozdelíme na dve polovice. Jedna na kysnutú knedľu a druhá na buchty. Po spracovaní vložíme do konvektomatu k paprike. Nastavíme parameter 17 min 94 °C 100% vlhkosť, para nám poslúži ako parák na knedľu a zároveň ako kysiareň na buchty, kde popri sa spraví suchá ryža v plnenej paprike. V pare nám paprika pustila dostatok výpeku, pridáme pretlak.

    Plnená paprika s kysnutou knedľou a pečené slivkové buchty - obrázok 2
  3. 3

    Knedľu vyberieme a prestavíme režim na 170 °C 40 min 70% horúci vzduch. Paprika aj buchty sa dopečú a môžeme servírovať. Dobrú chuť

    Plnená paprika s kysnutou knedľou a pečené slivkové buchty - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Tak a hlavne je to technológia ktorá vznikla pred 70 rokmi a na SK je dostupná cca 25 rokov.... môj prvý konvektomat v prevádzke bol Retigo v 95 stál neuveriteľných 850 000 SK a keď technik z Nemecka spolu robil knedle, veterníky a mäso pozerali sme ako struna z gauča.... a začal boj s kuchárskou inkvizíciou.... lebo to malo display v tej dobe :D :D :D dnes je to úplne bežné vybavenie