Plnená paprika Negatív (fotorecept)
Autor receptu: stefanm
Pri varení plnenej papriky väčšinou naplníme zelené papriky a podávame s červenou,paradajkovou omáčkou.Napadlo mi to otočiť,naplniť červené papriky a urobiť k tomu "zelenú" omáčku...Asi už blbnem!!!
30 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Takto vyzerá "klasická" plnená paprika v mojom prevedení...
- ...a takto som pripravoval "Negatív". Uvarenú ryžu po vychladnutí pridáme k mletému mäsu,pridáme vajíčko,koreniny a premiešame.
- Podľa potreby doplníme strúhankou a necháme chvíľku postáť.
- Naplnené vyčistené papriky mierne opečieme na oleji...
- ...vyberieme a do tuku pridáme rozvarenu brokolicu ochutenú lístkami šalvie.Orestujeme...
- ...vložíme opečené papriky a zo zbytku mäsovej zmesi guľky.Zalejeme vodou prípadne vývarom a...
- ...prikryté varíme aspoň pol hodiny.
- Papriky a guľky vyberieme,vývar rozmixujeme...
- ...a zhustíme cibuľovo-cesnakovou zapražkou...
- ...
- ...ktorú pridáme k omáčke cez sito.
- Omáčku podľa vlastnej chuti dochutíme.Ja som použil pár kvapiek citrónovej šťavy,trochu cukru a doplnil so ju kockami spraženej slaniny.Ako prílohu som pridal dusené zemiaky s cibuľkou a , samozrejme pivo.