Plnená paprika Negatív (fotorecept)

Autor receptu: stefanm

Pri varení plnenej papriky väčšinou naplníme zelené papriky a podávame s červenou,paradajkovou omáčkou.Napadlo mi to otočiť,naplniť červené papriky a urobiť k tomu "zelenú" omáčku...Asi už blbnem!!!

30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Takto vyzerá "klasická" plnená paprika v mojom prevedení...
  2. ...a takto som pripravoval "Negatív". Uvarenú ryžu po vychladnutí pridáme k mletému mäsu,pridáme vajíčko,koreniny a premiešame.
  3. Podľa potreby doplníme strúhankou a necháme chvíľku postáť.
  4. Naplnené vyčistené papriky mierne opečieme na oleji...
  5. ...vyberieme a do tuku pridáme rozvarenu brokolicu ochutenú lístkami šalvie.Orestujeme...
  6. ...vložíme opečené papriky a zo zbytku mäsovej zmesi guľky.Zalejeme vodou prípadne vývarom a...
  7. ...prikryté varíme aspoň pol hodiny.
  8. Papriky a guľky vyberieme,vývar rozmixujeme...
  9. ...a zhustíme cibuľovo-cesnakovou zapražkou...
  10. ...
  11. ...ktorú pridáme k omáčke cez sito.
  12. Omáčku podľa vlastnej chuti dochutíme.Ja som použil pár kvapiek citrónovej šťavy,trochu cukru a doplnil so ju kockami spraženej slaniny.Ako prílohu som pridal dusené zemiaky s cibuľkou a , samozrejme pivo.