Plnená kapusta

Autor receptu: janka5

Postup

  1. Vyrežeme hlúbik z kapusty a v celku ju vložíme do vriacej vody v ktorej je trošku octu a soli. Jemne obvaríme a postupne z kapusty odoberáme jednotlivé listy.Keď už sú listy malé, narežeme zbytok kapusty na jemné kocky.
  2. Mäsovú zmes si pripravíme z mäsa, ryže,1 pretlaku pridame trošku kečupu sol korenie prelisovany cesnak. Potom na masti opražime cibulku pridame sladku papriku a pridame do mäsovej zmesi. Pridame cele vajicka.Zmes dokladne premiešame.Plníme kapustné listy mäsovou zmesou, vytvoríme rolky a okraje opatrne uzavrieme vtlačením.
  3. Narezané kocky kapusty vložíme do hrnca. Rolky opatrne vložíme ku kapuste.Potom zalejeme šťavou. Vodu soľ olej cukor pretlak a kečup zmiešame a vylejeme na rolky.Šťava musi byt zaliata až po vrch roliek. Varíme asi hodinu.Podľa chuti dokoreníme. Dobru chuť.