Plnená kačica na červenej kapuste

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kačacie prsia naplníme zmesou kapusty a pomarančov. Osolíme a môžeme pridať čerstvý rozmarín. Opečieme z oboch strán a dopekáme v rúre pri 180 0C zhruba 10 až 15 minút podľa veľkosti. Mäso musí byť vnútri ružové.
  2. Na oleji orestujeme cibuľku, pridáme cukor, rascu, kapustu, zalejeme vínom a šťavou z pomaranča. Dochutíme a dusíme do mäkka.
  3. Zemiaky uvaríme nakrájané na menšie kocky. Medzitým na slanine opečieme najemno nakrájanú cibuľku a rascu, pridáme uvarené zemiaky a roztlačíme ich. Do zemiakov môžeme pridať výpek z kačacích pŕs na zlepšenie chuti.