Plnená hovädzia sviečkovica

Autor receptu: redakcia

45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Umytú bravčovú panenku pozdĺžne narežeme, zľahka naklepeme na plat s hrúbkou 1 cm. Osolíme, okoreníme a posypeme bohatou vrstvou nakrájanou petržlenovou vňaťou, znova zľahka poklepeme po petržlenovej vňati uloženej na mäse.
  2. Na vňať uložíme pripravenú plnku a plat bravč. panenky pomaly rolujeme do rolky. Na jednej strane formujeme do špica, zabalíme do potravinovej fólie a necháme v mrazničke stuhnúť.
  3. V strede umytej hovädzej sviečkovice urobíme nožom otvor, naplníme stuhnutou zrolovanou bravčovou panenkou.
  4. Hovädziu sviečkovicu z každej strany osolíme, okoreníme a dáme do vyhriatej rúry upiecť – asi 45 minút.
  5. Plnka: Na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, orestujeme, pridáme šampiňóny, sušené slivky, petržlenovú vňať, osolíme, okoreníme, chvíľu podusíme.
  6. Omáčka: Na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, orestujeme, pridáme šampiňóny, sušené slivky, petržlenovú vňať, osolíme, okoreníme, chvíľu podusíme, zalejeme smotanou, zahustíme solamylom, zamiešame, necháme chvíľu povrieť, dochutíme.