Plnená hovädzia sviečkovica
Autor receptu: redakcia
Postup- Umytú bravčovú panenku
pozdĺžne narežeme,
zľahka naklepeme
na plat s hrúbkou 1 cm.
Osolíme, okoreníme a posypeme
bohatou vrstvou
nakrájanou petržlenovou
vňaťou, znova zľahka poklepeme
po petržlenovej vňati
uloženej na mäse.
- Na vňať
uložíme pripravenú plnku
a plat bravč. panenky pomaly
rolujeme do rolky. Na jednej
strane formujeme do špica,
zabalíme do potravinovej
fólie a necháme v mrazničke
stuhnúť.
- V strede umytej
hovädzej sviečkovice
urobíme nožom
otvor, naplníme stuhnutou
zrolovanou bravčovou panenkou.
- Hovädziu sviečkovicu
z každej strany osolíme,
okoreníme a dáme do
vyhriatej rúry upiecť – asi
45 minút.
- Plnka: Na masle
speníme nadrobno
nakrájanú cibuľu,
orestujeme, pridáme šampiňóny,
sušené slivky, petržlenovú
vňať, osolíme,
okoreníme, chvíľu podusíme.
- Omáčka: Na masle speníme
nadrobno nakrájanú cibuľu,
orestujeme, pridáme
šampiňóny, sušené slivky,
petržlenovú vňať, osolíme,
okoreníme, chvíľu podusíme,
zalejeme smotanou,
zahustíme solamylom, zamiešame,
necháme chvíľu
povrieť, dochutíme.
|