Plnená cibuľa (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Postup

  1. V hrnci necháme zovrieť vodu, pridáme vetvičky tymiánu, borievky, čierne a zelené korenie a soľ.
  2. Cibuľu si očistíme. Huby namočíme v 100 ml mlieka. Po pol hodine huby uvaríme vo vode domäkka.
  3. Do vriacej vody pridáme očistenú cibuľu. Varíme cca 10-15 minút.
  4. Toastový chlieb nakrájame. Vajíčko rozšľaháme so zvyšným mliekom a chlieb zalejeme.
  5. Uvarenú cibuľu necháme vychladnúť. Prstom vytlačíme stred cibule, necháme len 2-3 vrchné vrstvy. Polovicu stredných časti cibule nakrájame a na 2 PL oleja opražíme.
  6. K cibuľke pridáme uvarené a scedené huby,
  7. osolíme a pridáme čerstvo mleté čierne korenie. Pražíme cca 5 minút. Odstavíme.
  8. Na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať a namočené rozdrobené pečivo.
  9. Zmesou plníme cibuľe. Ukladáme ich do pekáča vystlaného zvyšnými cibuľovými striedkami. Prilejeme asi 100 ml vody, v ktorej sa varila cibuľa.
  10. Prikryté pečieme cca 10 minút. Odkryjeme a zapekáme ďalších 10 minút.