Pizzové koláčiky fotorecept
Foto: ancicka
Tento recept na pizzové, jogurtové, mäkučké pečené koláčiky si obľúbite preto, lebo ich urobíte raz dva za pár minút bez kysnutia. Samozrejme, že Zobraziť celý popisTento recept na pizzové, jogurtové, mäkučké pečené koláčiky si obľúbite preto, lebo ich urobíte raz dva za pár minút bez kysnutia. Samozrejme, že si plnku môžte prispôsobiť podľa seba, to čo mám!
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
300 g |
|
300 g |
|
1 bal |
|
10 g |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
100 ml (alebo kyslá smotana) |
|
250 ml (vlažná) |
|
2 PL |
|
Navrch: | |
podľa potreby |
|
podľa potreby (alebo šunková saláma) |
|
|
|
(na postrúhanie) |
|
(na potretie) |
|
Postup
-
1
Preosiatu múku zmiešame s práškom do pečiva. V sypkej zmesi urobíme jamku, do ktorej nalejeme vlažnú vodu, droždie a cukor. Počkáme, kým vyjde kvások, pridáme ostatné prísady a vymiesime jednotné cesto. /Ja som na prípravu cesta použila robot.Tým Vám uľahči prácu./ Ku koncu pridáme olivový olej, vďaka ktorému bude cesto pružnejšie a mäkšie. Kým sa cesto miesilo, pripravila som si plnku. Cesto rozdelíme na 10 loptičiek, z ktorých vyformujeme 10 placiek.
-
2
Placky uložíme na vymastený plech. Pomocou misky som stred placiek stlačila, čím vznikol vyvýšený okraj . Nezabudnite si misku zakaždým posypať múkou, aby sa nelepila na cesto. Na placky som navrstvila kečup, na to dumstované šampiňóny na cibuľke, /šunka, syr, oregano, majonéza alebo kečup – jednoducho čokoľvek, čo máte poruke/
-
3
na to salámu,
-
4
a nakoniec nastrúhany kozí syr. Okraje potriem žĺtkom a upečiem (15 min na 200 °C).
-
5
Výborné sú čerstvé, ešte teplé, no chutia aj za studena. U nás sa po nich len tak zaprášilo.
Urobila som 14 bochníkov .