Pizzové koláčiky fotorecept

valeri - fotkavaleri, 24. februára 2011
Pizzové koláčiky (fotorecept)
Foto: valeri

tieto koláčiky sú akousi variantou slaného pečiva, ako napr. pagáčiky. Sú chutné a vydržia niekoľko dní mäkké.

Suroviny

1  kg
6 ks, uvarené v šupke
1-2 PL
2 KL
2 KL
2 KL
3-3 1/2 dl
3 dl, vlažné
2 kocky
1 KL
1 ks, na potretie
Plnka:
250 g, alebo iná mäkká
150 g
5 PL
250 g




Postup

  1. 1

    Z trošky mlieka, cukru a droždia urobíme kvások. Kým vykysne, postrúhame vychladnuté zemiaky. Keď máme kvások hotový z uvedených surovín vymiesime cesto a dáme ho na teplé miesto vykysnúť. Medzitým si pripravíme plnku: Salámu a syr, najlepšie stuhnuté z chladničky, postrúhame na jemnom strúhadle, pridáme kečup, rozpustenú, ale nie horúcu Heru a všetko spolu dobre rozmiešame.

  2. 2

    Vykysnuté cesto rozdelíme na 6 bochníčkov, ktoré zľahka premiesime a postupne ich rozvaľkáme na tenko, najviac na 5 mm, natrieme plnkou ( tú si tiež nezabudnime rozdeliť na 6 častí) a zrolujeme. Keď je roládka hrubšia ako 3 cm ručne je ešte pošúľame a vytiahneme na doske, aby koláčiky neboli príliš veľké. Aj ja som ju musela vytiahnuť, až sa zmestila na dosku len krížom :-)). Potrieme je celú vajcom, môžme posypať sezamovým, ľanovým semiačkom, rascou, alebo strúhaným syrom .... podľa chuti

    Pizzové koláčiky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a nožom krájame trojuholníky. Moja rada : otočte roládku tak aby ste spodný okraj cesta mali od seba, lepšie sa Vám budú koláčiky prekladať na plech. Ja všetko takéto pečiem na papieri alebo na silikónovej fólii.

    Pizzové koláčiky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Treba pracovať rýchlo, lebo postup opakujeme ešte 5x. Ja radšej miesim 2 razy z 1/2 kg múky. Keď mám hotové jedno cesto a idem s ním robiť, zamiesim si druhé a kým z prvého narolujem a nakrájam koláčiky, druhé mi zatiaľ vykysne a pokraačujem. Pretože keď cesto prekysne, už pri pečení "nevyskočia a sú zadrhnuté a ťažké". Potom ich už len upiecť vo vopred vyhriatej trúbe na 250 st. asi 5-7 min. dopiecť pri teplote 150 tiež asi 5-7 do ružova - do chrumkava :-)) .

    Pizzové koláčiky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

olusa
Vyzeraju lakavo :) ... urcite urobim
cica2
vyzerajú supér, ďalšia dobrota ktorú rada vyskúšam ;-)
orchidea
Veľmi pekne to vyzerá a zase niečo nové čo treba vyskúšať. Ďakujem.
milina
overené, vyskúšané pečivko a chutné.
valeri
Ďakujem a držím všetkým palce. Je to naozaj vyskúšané pečivo. Pečiem ho už asi 10 rokov a stále ide na odbyt :-))
sovka62
Vyzerajú úžasne, vyskúšam, keď budem čakať viac ľudí.
moli
Ja robím podobné, tieto sú tiež úžasné!!!
valeri
Ďakujem, oni aj chutia úžasne, rozchytajú sa hneď.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia