Slaný koláč

Pizzová hviezda (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

8
porcií
25 minút
príprava
25 minút
na 210 °C

Suroviny

Postup

  1. Z troch vyvaľkaných plátov pizzového cesta vykrojíme rovnako veľké kruhy. Môžeme si pomôcť plytkým tanierom alebo dnom tortovej formy.
  2. Na drobné kocky nakrájanú šunku aj salámu, strúhaný syr, kečup, kyslú smotanu a korenie na pizzu spolu premiešame.
  3. Jeden kruh cesta preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Natrieme polovicu zmesi a prikryjeme druhým plátom cesta. Potrieme druhou polovicou zmesi a prikryjeme tretím plátom.
  4. Do stredu naplneného kruhu položíme malý pohár alebo šálku a smerom od neho ku kraju kruhu nakrájame 16 pásov. Pohár v strede je dôležitý preto, aby sme cesto neprekrojili úplne.
  5. Vždy dva pásy zakrúcame smerom od seba a konce pásov spojíme. Takto pospájame všetky pásy. Vznikne tvar hviezdy.
  6. Cesto jemne postriekame vodou, pohár zo stredu odstránime. Stred posypeme hrubou soľou. Pečieme v rúre vyhriatej na 210 °C v teplovzdušnom režime asi 25 minút.