Pizza zo špaldovej múky (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Pizza pre návštevu, ale aj na všedný deň.
2 porcie |
40 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Suroviny na cesto dáme do domácej pekárničky. Začíname vodou, olejom, pridáme celozrnnú špaldovú múku, (môžme pridať trocha bielej hladkej múky), soľ, cukor a droždie. Necháme cesto spracovať a vykysnúť.
- Cesto prenesieme na múkou posypanú dosku.
- Pripravíme si medzitým ďaľšie suroviny na pizzu.
- Vyvaľkáme ho na veľkosť plechu, prenesieme na papierom pokrytý plech, na cesto dáme paradajky z konzervy...
- Pridáme nakrájané mäsové zložky....slaninku, salámu, šunku
- ...ďalej zeleninové( čo kto doma má) ja som dala mrazenú zmes , papriku, cibuľu, feferónku...
- ...dobre posypeme sušeným korením na pizzu, oregánom, bazalkou...
- pokvapkáme kvalitným olivovým olejom ...
- Posypeme strúhaným syrom , a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 st. a pečieme , kým nie je chrumkavá.
- Nakrájame na porcie a ponúkneme seba, alebo hostí.