Pizza špenátovo-hrušková s chilli (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Túto pizzu dávnejšie robil J.Olivier a keďže som mala dobré hrušky rozhodla som sa ju vyskúšať. Bola som milo prekvapená kombináciou tých chutí, bola naozaj výborná.

3
porcie
30 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si cesto na pizzu,každý má svoj recept, alebo podľa môjho receptu http://varecha.pravda.sk/recepty/pizza-s-mandarinkami/5914-recept.html. Cesto vytvarujeme na okrúhlu formu a potrieme rajčinovým základom.Jemne posypeme oregánom.
  2. Pripravíme si špenátový základ, na oleji orestujeme šalotku pridáme listový špenát čerstvý alebo listový mrazený.Pridáme pretlačený cesnak, soľ a korenie. Nerestujeme ho dlho, lebo ešte sa bude piecť. Nakoniec zahustíme smotanou. Necháme trochu vychladnúť.
  3. Olúpeme si hrušky, odstránime jaderník a pokrájame ich na mesiačiky. Do cca 3-4 dcl vody vytlačíme šťavu z 1 citróna, pridáme pár klinčekov, kúsok škorice a ja som dala aj 2 lyžičky javorového sirupu /nemusí byť/.Rozvaríme, pridáme hrušky a mierne ich sparíme. Scedíme ich a necháme trošku vychladnúť.
  4. Na pripravenú pizzu rozložíme orestovaný špenátový základ, poukladáme do kruhu hrušky a posypeme nadrobno posekanou chilli papričkou. Nakoniec navrch rozložíme mozzarelu, pokrájanú na plátky.
  5. Pečieme pri 180°C ca 25-30 minút. PO miernom vychladnutí naporcujeme pomocou kolieska na pizzu a podávame.
  6. Dobrú chuť! Milo ma prekvapila tá úžasná kombinácia chutí.