Pizza so šunkou a šampiňónmi

Autor receptu: glosterka

Jednoduchá a rýchla pizza. Cesto spraví za vás pekárnička, kým cesto kysne, stačí nachystať suroviny, potom naše ruky vykúzlia skvelú papaničku a trúba ju už len do chrumkava upečie...

16-20
porcií
95 minút
príprava
17-20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny dáme do pekárničky chleba v potrebnom poradí. Zapneme program cesto a necháme pracovať a kysnúť 1 hodinu a 30 minút.
  2. Medzitým si pripravíme suroviny: necháme odkvapkať šampiňóny, nastrúhame si nahrubo syr... a všetko si nachystáme tak, aby sme to mali poruke.
  3. Pripravíme si pracovnú dosku, jemne ju pomúčime hladkou múkou 00 a prichystáme si aj valček.
  4. Vykysnuté cesto vyberieme z nádoby a rozdelíme na 2 polovice. Jednu polovicu dáme na pomúčenú dosku, rozvaľkáme ju do tvaru kruhu, naberieme si ju odspodu na dlaň a pár sekúnd ňou krútime, aby sa cesto prevzdušnilo. Položíme ho na dosku a ešte trošku vyvaľkáme tak, aby boli kraje hrubšie cca 1,5 cm a stred tenší.
  5. Cesto dáme na vymastený plech alebo na plech s papierom na pečenie a popicháme ho celé vidličkou. Kraje natrieme jemne olejom a zvyšok cesta potrieme paradajkovým pretlakom. Naň poukladáme plátky šunky, na ne dáme šampiňóny, ktoré posypeme bazalkou a oreganom. Takto si pripravíme aj druhé cesto.
  6. Takto pripravené cesto dáme upiecť do vyhriatej rúry na 200°C. Pečieme zo začiatku 15 minút, potom pizzu vytiahneme, posypeme strúhaným syrom a ešte ju dáme dopiecť na 2 minútky. Dobrú chuť. Fotku doplním.